Program


7. Aldo Sisillo és Sofia Vasheruk

7. Aldo Sisillo és Sofia Vasheruk

Muszorgszkij egész életére, egész művészetére hatással voltak a gyermekkorában hallott népmesék, népi dallamok. Hovanscsina című operájának nyitánya, melynek bensőségesen lírai hangvételű főtémája népzenei ihletésű, „Hajnal a Moszkva folyó felett” címmel önálló zenekari darabként is megállja helyét a koncertpódiumok műsorában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 27. péntek, 19:00

A II. zongoraverseny Rahmanyinov talán leggyakrabban játszott, legismertebb műve. A szerző Csajkovszkij késő romantikus stílusát és hangvételét vitte tovább, de határozottan érződik Chopin és Liszt hatása is. A versenymű megszólaltatása az igényes zenei megformálás mellett komoly technikai kihívásokat is jelent a szólista számára, nem véletlen, hogy a mű ősbemutatóján maga Rahmanyinov, nemzedékének egyik legelismertebb zongoristája játszotta a zongoraszólamot.
Brahms szimfóniáit minden zenekar a repertoárján tartja, hiszen a művek előadása biztos sikert jelent. A német romantika meghatározó jelentőségű zeneszerzője tudatosan a bécsi klasszicista zenei formákhoz nyúlt viszsza, ám műveinek zenei anyagát jellegzetes ritmizálással, sokszínű hangszereléssel és vérbeli romantikus tartalommal alkotta meg.

Romantikus-est

Savaria Szimfonikus Zenekar

M. P. Muszorgszkij: Hovanscsina – nyitány
S. Rahmanyinov: II. c- moll zongoraverseny
J. Brahms: III. F-dúr szimfónia

Közreműködik: Sofia Vasheruk / Oroszország /

Vezényel: Aldo Sisillo / Olaszország /

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel,…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat