Program


A rózsák háborúja

A rózsák háborúja

Warren Adler
A RÓZSÁK HÁBORÚJA
Fordította: Sediánszky Nóra - Tucker András

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 5. szombat, 19:30

A Rózsák háborúja eredetileg egy több évtizeden át húzódó véres trónviszály és polgárháború a középkori Angliában – de nem kevésbé véres John és Barbara Rose válásának fekete komédiája sem napjaink Amerikájában. Egy mesésen induló, ambiciózus szerelemre, és 15 boldognak tűnő évre tesz pontot a válni (és változtatni) akaró, hitvesi éveibe belefáradt, beleszürkült Barbara, ám az egyszerű döntés nyomán hamarosan elszabadul a pokol. Miközben a tét látszólag az, kié lesz a hosszú évek során felépített gyönyörű házuk, az édes otthon, valójában nemsokára már egymás testi és lelki egészségének tönkretételén, a másik teljes anyagi és fizikai megsemmisítésén fáradoznak, két fáradhatatlan, pénzért mindenre képes ügyvéd halálos szorításában. Minden gyilkos komédia a nevető- és borzongó izmok megdolgozásán túl arra is keresi a választ: hová lesz belőlünk tizenöt évnyi szerelem, szövetség, hogy semmisül meg, szinte percek alatt egy közösen felépített élet, megteremtett és megküzdött család, miért törvényszerű, hogy a vágy és szeretet gyűlöletbe, egymás kérlelhetetlen üldözésébe forduljon? Tényleg így kell lennie?
A nagyon sok előadást megért Broadway-komédia legemlékezetesebb feldolgozása az 1989-es filmváltozat, melynek főszereplői Michael Douglas és Kathleen Turner voltak, a rendező pedig Danny DeVito, aki szintén játszott a filmben. Itthon korábban Détár Enikő és Rékasi Károly vitte sikerre a vérfagyasztó családi horrort, a nyíregyházi színpadon pedig Kuthy Patrícia és Rák Zoltán küzdenek meg egymással a Móricz Zsigmond Színházban először dolgozó, több díjnyertes független filmet és színpadi alkotást is jegyző Végh Zsolt rendezésében.

Bemutató: 2018. március 2., péntek 19 óra – Krúdy Kamaraszínpad

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat