Program


A zenés színpad világa – Úrhatnám polgár, úrhatnám szolgáló/ MusicOnStage

A zenés színpad világa – Úrhatnám polgár, úrhatnám szolgáló/ MusicOnStage

A zseniális Monteverditől az „isteni” Mozartig.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 3. hétfő, 18:00

A Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályának virtuóz társulata a zenés színpad archaikus formáit, regényes történetének korai korszakait mutatta be a természeti népek törzsi művészetétől egészen az európai színterek liturgikus és világi műfajainak végtelenül változatos világáig. Az események feltartóztathatatlanul vezettek a műfajok letisztulásához, egységesüléséhez, végeredményben az opera megszületéséhez, egyben a zenés színház első aranykorához, a 17-18. század operakultúrájához, a pompás barokk mai fejjel szinte felfoghatatlan tobzódásához. Képzeletben tegye fel a kezét, aki tudta, hogy voltak olyan évadok, amikor Velencében egyszerre negyvenkét helyen játszottak operát. És azt ki tudta, hogy a vígopera a komoly operák szünetében előadott közjátékokból alakult ki? Hogy Pietro Metastasio huszonhét szövegkönyvéből majdnem ezer opera született? Hogy kik a buffonisták? Hogy a foire, a ballad-opera, a Singspiel, a zarzuela mind-mind az operaműfaj tárgykörébe tartozik? Ki gondolt már arra, hogy a korabeli európai ember számára az opera jelentette a tévét, a rádiót, az internetet - a médiát?

A barokk opera az európai szellem talán leggazdagabb, leginkább kreatív megnyilatkozása. Aki velünk tart, meggyőződhet majd erről. Két évszázadon át kalandozunk: a zseniális Monteverditől az „isteni” Mozartig.

Korosztály: 14-18 év

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi klasszikussá vált, ami nem is csoda: egyszerre elgondolkodtató, kritikus látlelet a társadalmi álszentségről s az emberi hiszékenységről, ugyanakkor szórakoztató, szellemes, fordulatos, slágerekben gazdag zenés mű is.

zenés játék két részben

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat