Program


Alan Gilbert és a New York-i Filharmonikusok
3

Alan Gilbert és a New York-i Filharmonikusok

Napjaink egyik leghíresebb zenekara, a fennállásának százhetvenötödik évfordulóját ünneplő New York-i Filharmonikusok világhírű együttese több területen is csúcstartó: 2010-ben adta tizenötezredik hangversenyét - ennyi koncerttel egyetlen másik zenekar sem dicsekedhet.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 28. kedd, 19:30

Akkor már jelenlegi zeneigazgatója, Alan Gilbert dirigált, aki 2009 óta - és bejelentése szerint a 2016/17-es évad végéig - tölti be ezt a tisztet. Elődei, Kurt Masur és Lorin Maazel után jelentősen átformálta, színesítette a világhírű együttes profilját, a kortárs és amerikai zene felé nyitva. Budapestre ezúttal olyan szerzők műveit hozzák, akik kapcsolatban álltak New Yorkkal. Ott hunyt el Bartók Béla, aki különleges hangszer-összeállítású zenekarra írta Zenéjét, amelyet éppen nyolcvan éve mutatott be a Paul Sacher vezette Bázeli Kamarazenekar.
Az osztrák Gustav Mahler élete utolsó éveiben maga is zeneigazgatója volt a New York-i zenekarnak. G-dúr szimfóniája abban különleges, hogy utolsó tételében megjelenik az énekhang, de nem nagyszabású kórustételként, hanem bensőséges, mennyei világot vizionáló zenekari dalként. Az úgynevezett Csodakürt-szimfóniák ezen utolsó darabjában a német Christina Landshamer a közreműködő, aki fiatal kora ellenére olyan neves karmesterekkel lépett már fel, mint Kent Nagano, Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Nikolaus Harnoncourt, Roger Norrington, Christian Thielemann és Riccardo Chailly.

Műsor:

Bartók: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára, Sz. 106, BB 114
    
Mahler: IV. (G-dúr) szimfónia

Vezényel: Alan Gilbert

Közreműködik:

Christina Landshamer - szoprán

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat