Program


Autista vagyok - Lizanka története a bezártságtól a teljes élet felé
2

Autista vagyok - Lizanka története a bezártságtól a teljes élet felé

HVG Extra Pszichológia Szalon
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 6. szerda, 17:30

HVG Extra Pszichológia Szalon

Autista vagyok

Lizanka története a bezártságtól a teljes élet felé

Oravecz Lizankával és dr. Stefanik Krisztinával Oláh Andrea beszélget

 

Időpont: 2017. szeptember 6. 17:30-19:00

Helyszín: Müpa Üvegterem, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Jegyár: 1900 Ft*

Oravecz Lizanka 32 évesen kapott autizmus spektrum zavar diagnózist. Egész életében kívülállónak érezte magát, súlyos pszichiátriai problémákkal kezelték, az egyik orvosa azt jósolta neki, hogy „a diliházban fog megrohadni”. Mára, képességeinek és korlátainak feltérképezésével, kitartó munkával sikerült megtalálnia a helyét a világban.

A beszélgetés során – és a HVG Könyvek gondozásában, Orosz Ildikóval közösen megírt könyvében – igyekszünk megválaszolni néhány kérdést és eloszlatni néhány tévhitet az autizmussal kapcsolatban. Képet kapunk arról is, melyek ma Magyarországon az autizmussal kapcsolatos legfontosabb nehézségek és pozitív fejlemények – és mennyiben jellegzetes és mennyiben egyedi Lizanka története.

A beszélgetés után Oravecz Lizanka és Orosz Ildikó dedikál.

 Dr. Stefanik Krisztina pszichológus, 24 éve dolgozik együtt autizmussal élő emberekkel. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának kutatója, oktatója, az autizmus spektrum pedagógiája szakirány vezetője, a Lizanka című könyvben megszólaló egyik szakértő.

 

Oravecz Lizanka informatikusként és közművelődési szakemberként végzett. Jelenleg informatikusként dolgozik és gyógypedagógiát tanul. Az Autista vagyok YouTube-videók egyik készítője, nyilvános beszélgetések, előadások, rádió- és televízió műsorok visszatérő vendége. Az Autisták Országos Szövetsége és az Autizmus Alapítvány önkéntese, a Megismerhető Autizmus Generáció (MAG) és a Lélekhely Egyesület társalapítója.

Weboldalai: www.autistavagyok.hu, www.lizanka.hu

Orosz Ildikó független újságíró, szerkesztő, fordító. Társszerzője Halász Judit

Nem születtem varázslónak és Marton László Összpróba című önéletrajzi köteteinek. Rendszeresen ír autizmus témában, Temple Grandin Képekben gondolkodom ‒ Életem az autizmussal című könyvét fordította magyarra. Antistigma-díjas, Zsigmond Márta médiadíjas. 

Blogja: oroszildiko.blogspot.hu

*A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható. Könyvenként egy kedvezmény érvényesíthető.

 

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat