Program


Bevezetés a Blockchain és az Ethereum programozás világába / Kezdő workshop

Bevezetés a Blockchain és az Ethereum programozás világába / Kezdő workshop

Jelen, egynapos workshop bevezetőt kíván nyújtani mind a blockchain protokoll, mind pedig az Ethereum programozás alapjaiba. Lehetőséget kívánunk adni arra, hogy a workshop végén minden résztvevő elkészíthesse a saját “Hello, world” decentralizált alkalmazását

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 10:00

Bevezetés
Napjaink egyik legizgalmasabb technológiája a blockchain protokoll, melynek leghíresebb sikeres alkalmazása a bitcoin kriptovaluta. A kriptovaluták mellett azonban számos egyéb alkalmazás is elképzelhető a blockchain segítségével, melyeket talán legegyszerűbben és leggyorsabban az Ethereum nevű univerzális blockchain fejlesztői rendszer segítségével lehet leprogramozni.


A képzést tartja: Balázsi György, Seres István András, József Dániel

Az oktatóinkról röviden:

Balázsi György innovációs stratégiai tanácsadó, a BCC termékmenedzsmentért és termékfejlesztésért felelős vezetője. Törekvése, hogy az innovatív technológiák felhaszálásával sikeres üzleti modellek és stratégiák létrehozását segítse. Több mint egy évtizedet töltött a Magyar Telekomban innovációs és termékfejlesztési szakértőként, vezetőként. Előtte dolgozott újságíróként és tanárként.

Seres István András blockchain és smart contract fejlesztő. Tanulmányai során matematikát, kriptográfiát és kiberbiztonságot tanult, így legfőképpen információ- és számítógép-biztonsági szemszögből közelíti meg a blockchain alapú technológiákat, alkalmazásokat. Szakmai hitvallása, hogy egy termék legfontosabb tulajdonsága annak biztonságossága kell, hogy legyen.

József Dániel szoftvermérnöki képesítését a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, mialatt az iparban junior fejlesztő pozícióból indulva hamar solution architecture és development manager feladatokkal találta szemben magát, ahol szakmailag kiteljesedett. Hiszi, hogy a technológia sosem lehet öncélú, minden sikeres műszaki megoldást valódi emberek valódi problémái és vágyai motiválnak. Személyes érdeklődése is elsősorban az emberi és gépi világ találkozási pontjaihoz fűzi.

Tematika

1.Mi az a blokklánc és mire jó?
        -- Az eredet: pár szó a Bitcoinról
        -- Bizalom nélküli megbízhatóság (trustless trust)
        -- Kriptográfiai alapok
               - A kétkulcsos titkosítás
               - Hogy működik egy Bitcoin cím
        -- A fiúk a bányában dolgoznak
            - Proof-of-Work (azaz bányászat)
            - Miért van rá szükség
              Proof-of-Stake mint alternatíva
        -- Protokoll, hálózat, vagy értékpapír?
            - Bitcoin nélküli bitcoin
            - Tokenek és ICOk
        -- Mellékláncok és állapotcsatornák
        -- Privát láncok és PoA konszenzus
2. Ethereum alapok
        -- Miben hozott újat az Ethereum
        -- Ethereum fejlesztői és felhasználói környezetek
            - Remix
            - MEW
            - Parity és Geth
        -- Az okosszerződés: nem is okos, nem is szerződés
        -- Ethereum programozás: a Solidity alapjai
            - Hello world Solidityben
            - Biztonsági gyorstalpaló
3. Építsünk valamit
        -- Mi az a dApp
        -- Ismerkedés egy komplexebb példával
4. Kerekasztal: kérdések és feleletek a BCC oktatói részéről

 

Kiket várunk?
Bárkit, aki alapfokúnál jobb programozói háttérrel bír (azaz nem ijed meg egy rekurzív függvényhívástól), érdeklődik a blokklánc technológia iránt, és úgy gondolja a tematika fényében, hogy olyat is fog hallani a meetupon, amit még nem tud.

Szükséges környezet:
A workshop folyamán a böngésző alapú Remix fejlesztői környezetet fogjuk használni közös munkára. Ennek futtatásához egy modern (friss verziójú Chrome, Chromium, Firefox, Safari) böngészőre lesz szükségetek.

Az oktatáson az étel- és italfogyasztás a teljes napra biztosított.

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat