Program


Bizet: Carmen

Bizet: Carmen

Minek köszönhető, hogy a Carmen vezeti a világ legnépszerűbb operáinak ranglistáját? Mérimée novellájának szereplői többségükben a társadalom peremén tengődő, kriminális és erkölcstelen személyek (szökött katona, csempészek, kitartott nők), így a történet operaszínpadra emelése szinte botránykőnek számított..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 21. szerda, 19:00

Bizet: Carmen
Opera négy felvonásban, két részben, francia nyelven, magyar nyelvű szövegkivetítéssel.

Minek köszönhető, hogy a Carmen stabilan vezeti a világ legnépszerűbb operáinak ranglistáját? Többek között olyan körülményeknek, melyek a kezdeti sikereit megnehezítették. Mérimée novellájának szereplői többségükben a társadalom peremén tengődő, kriminális és erkölcstelen személyek (szökött katona, csempészek, kitartott nők), így a történet operaszínpadra emelése szinte botránykőnek számított. A zeneszerző meghalt, mielőtt operájának sikerét megérhette volna.

Azóta nagyot változott a világ: a démonikus csáberejű cigánylány története színpadon, balettben, koncertpódiumon, filmben, számtalan változatban hódít. Bizet operájának slágerszámai, a Torreádordal, a Habanera, a Seguidilla, a Virágária, a Csempész-kvintett, a kitűnő kórusok és közjátékok széles körben ismertek. A kötelességtudatot elfojtó szenvedélyről, a gyilkosságig vezető féltékenységről szóló cselekmény zenei megfogalmazásának erényei a mély érzelmek és drámai összeütközések hatásos megjelenítése, a mozgalmasság, a humor és a spanyolos temperamentum.

Szövegkönyvét Henri Meilhac és Ludovic Halévy írták Prosper Mérimée azonos című regénye alapján.

Alkotók:
Díszlettervező: Árvai György
Jelmeztervező: Szűcs Edit, Papp Janó
Koreográfus: Gergye Krisztián
Világítástervező: Stadler Ferenc
Súgó: Molnár Tünde
Ügyel: Kürtös Petra, Stefanik Sándor
Karigazgató: Kovács Kornélia
Zenei asszisztensek: Flórián Gergely, Zalánki Rita
Rendezőassziszten: Toronykőy Attila
Vezénye: Gyüdi Sándor, Koczka Ferenc
Rende: Keszég László

Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, a Szegedi Nemzeti Színház tánckara.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat