Program


BMC 20/5 | Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz: Ragtime (PL)

BMC 20/5 | Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz: Ragtime (PL)

A zene, amely a tizenkilencedik és huszadik század fordulóján a jazz egyik alapköve lett, a fantasztikus lengyel zongorista, Marcin Masecki kezei alatt egészen új dimenziót kap: személyessé és titokzatossá válik, ugyanakkor pulzáló, életteli és kortárs.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 4. péntek, 20:00

A ragtime Masecki interpretációjában nem ’revival’, hanem egy új szellemiség születése a személyes alkotói világából, hiszen ez az egyik legkorábbi szenvedélye. A BMC Records kiadásában most megjelenő Ragtime című album a műfaj számos hagyományát feleleveníti, miközben többféle módon is utal rá, hogy előadójuk minden kétséget kizáróan európai személyiség. A lengyel zongorista kiemel környezetéből egy mára szinte már anakronisztikusnak ható zenét, ami ezzel majdnem hogy elveszti eredeti jelentését, de 2018-ban új értelmet kap, különlegességként és értékesként tűnik fel. Hasonlít a régi dallamokra, mégis más. Valami új.

Masecki régi harcostársa és barátja a dobos Jerzy Rogiewicz, lassan olyanok ők, mint a sziámi ikrek. Rogiewicz ideális tettestárs a Masecki-féle repülésekhez és merülésekhez, hol dinamikus, hol csak utánzó, mintha Masecki testének meghosszabbítása volna a dobfelszerelés is. A duó türelmesen épít fel minden számot, engedi őket bővülni, fejlődni a ragtime adott szabályrendszerén kívül, és így nem körkörös, hanem felfelé ívelő spirálformát ad nekik.

Masecki képes kitágítani egy látszólag zárt ritmikai képlet határait, s ez ad igazi lendületet a zongorista egyik briliáns kvalitásának: rögtönzési tehetségének. Masecki ezúttal az improvizációt teszi stílusa és mondandója lényegévé, s ezt a stílust soha senki még úgy nem játszotta, mint most ő.

(Yahvé M. de la Cavada kísérőszövege alapján)

Közreműködik:

Marcin Masecki - zongora
Jerzy Rogiewicz - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon
+36 1 216 7894

 

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat