Program


Bors néni
3

Bors néni

4-10 éves korig ajánljuk!
Az előadás hossza: 60 perc

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 10. szombat, 16:00

Bors néni visszatér! Nemes Nagy Ágnes halhatatlan mesealakja, akit Dayka Margit formált meg varázslatosan a színpadon, 1978-ban indult el hódító útjára. A meséből állandóan versbe átcsapó játék főszereplőjének megalkotásakor a költőnőt saját pöttömnyi bejárónője ihlette, hogy megteremtse a gömbölyded, kedves, nyolcvanéves, temperamentumos, gyerekimádó dédnagyanyó figuráját.

De kicsoda is valójában Bors néni? Virágait ápolgató, kertjében üldögélő, egyszerű nénike csupán, aki háztetőnyi magasban lévő kertecskéjét gondozgatva karóráján méri, hány perc alatt fut fel a futóbab a karóra? Vagy inkább varázsló, határtalan jóságú, látszatra kicsit koros – pedig mindössze nyolcvan esztendős – tündér, aki fent lakik a padláson, s harminchárom szobájának harminchárom ablakából kitekintve akár harminchárom világot is beláthat?Aki kendőjével tisztogatja a hold képét, ha foltos, és minden kedden kézenfogva sétál vele az égen? Ami bizton állítható: Bors néni bűbájos, nyelvileg is páratlan megformáltságú és játékosságú történetei mindenki szívébe belopják magukat.Nemes Nagy Ágnes kis meséi és gyerekversei szinte kínálkoznak, hogy a címszereplő 80. születésnapjának ürügyén a személye köré font tündéri-mitologikus világból (a gyereknézők interaktivitására számítva) egyfajta játszóházhoz hasonló előadást hozzunk létre.

Előadásunkban a gyerekek játszótárssá válnak, színész és néző, felnőtt és gyerek valódi szerepet játszanak egy mesebeli, színházi születésnapi ünnepségen. Célunk, hogy megőrizve a kétoldalú nyitottságot, érzelmekben és gondolatokban egyaránt tartalmas helyzeteket hozzunk létre, értékesebbeket sok más kiürült színházi formánál, melyben a játékot az az örömteli érzés élteti, amit gyerek és felnőtt tapasztal, amikor egymásban társra talál.

Ajánlatunk


A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos története.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál, a hangversenyek előadói Liszt-díjas, Érdemes Művész és Junior Príma-díjas orgonaművészek, illetve elismert operaénekesek és hangszeres művészek, akiknek a közreműködése garantálja az előadások magas színvonalát.

Ajánló


keserves bohózat két részben

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

„Jön a fordulat. Tudom. Érzem. Már jön, aki azt fogja kiabálni: Félre! El az útból! És csak özönlik a többi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat