Program


Brahms-maraton – Brahms: 2. szimfónia / Győri Filharmonikus Zenekar, Berkes Kálmán

Brahms-maraton – Brahms: 2. szimfónia / Győri Filharmonikus Zenekar, Berkes Kálmán

A BFZ és a Müpa 2008-ban Csajkovszkij-maratont rendezett. Az egész napos hangversenysorozat azóta hagyománnyá terebélyesedett: a zenekedvelők évről évre piros betűs ünnepként várják a téli napot, amelyen a magyar zenei élet jelesei, szimfonikus zenekarok, kamaraformációk és szólisták előadásában valósággal tobzódhatnak kedves zeneszerzőjük életművében.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 22. vasárnap, 12:30

Vannak ilyenkor „rövidtáv-hallgatók”, akik csak egy-két órányi zenére térnek be, mások „félmaratoni” távra hitelesítik magukat, ám az eddigi maratonok esetenként tízezres közönségének tekintélyes részét azok a nagyétkűek tették ki, akik a nap valamennyi koncertjét végigülik. Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák és Stravinsky után 2016-ban két főhőse is volt a sorozatnak, a német romantika két óriása, Felix Mendelssohn-Bartholdy és Robert Schumann.
A 2017-es maraton főszereplője Johannes Brahms. A 19. századi zene e nagy összegzője a szimfonikus zenétől a versenyműveken át a vokális zenéig és a kamarazenéig, illetve a szólózongorára írt darabokig számos zsánerben alkotott jelentőset. A közönség a bőség zavarával küzdhet, és bár a részletes műsor csak később lesz nyilvános, már most bizonyos, hogy Brahms zenéjének kedvelői tartalmas nap elé néznek.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénye

Műsor:

Brahms: II. (D-dúr) szimfónia, op. 73

Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Győri Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Az Anyatigrisek című előadás tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy valójában mit is jelent szülőnek lenni. Nem számít, hogy fekete öves anyuka, vagy fiatal kismama vagy, a másfél órás zenés komédia garantáltan jobb kedvre derít majd. Kell ennél több egy anyának?

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

Ajánló


Tosca Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából két szünettel, 210 perc, 2024 olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat