Program


Brahms-maraton – Brahms: 3. szimfónia / MÁV Szimfonikus Zenekar, Csaba Péter

Brahms-maraton – Brahms: 3. szimfónia / MÁV Szimfonikus Zenekar, Csaba Péter

A BFZ és a Müpa 2008-ban Csajkovszkij-maratont rendezett. Az egész napos hangversenysorozat azóta hagyománnyá terebélyesedett: a zenekedvelők évről évre piros betűs ünnepként várják a téli napot, amelyen a magyar zenei élet jelesei, szimfonikus zenekarok, kamaraformációk és szólisták előadásában valósággal tobzódhatnak kedves zeneszerzőjük életművében.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 22. vasárnap, 15:00

Vannak ilyenkor „rövidtáv-hallgatók”, akik csak egy-két órányi zenére térnek be, mások „félmaratoni” távra hitelesítik magukat, ám az eddigi maratonok esetenként tízezres közönségének tekintélyes részét azok a nagyétkűek tették ki, akik a nap valamennyi koncertjét végigülik. Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák és Stravinsky után 2016-ban két főhőse is volt a sorozatnak, a német romantika két óriása, Felix Mendelssohn-Bartholdy és Robert Schumann.
A 2017-es maraton főszereplője Johannes Brahms. A 19. századi zene e nagy összegzője a szimfonikus zenétől a versenyműveken át a vokális zenéig és a kamarazenéig, illetve a szólózongorára írt darabokig számos zsánerben alkotott jelentőset. A közönség a bőség zavarával küzdhet, és bár a részletes műsor csak később lesz nyilvános, már most bizonyos, hogy Brahms zenéjének kedvelői tartalmas nap elé néznek.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénye

Műsor:
Brahms: III. (F-dúr) szimfónia, op. 90

Vezényel: Csaba Péter
Közreműködik: MÁV Szimfonikus ZenekarAlkotó: Fischr Iván

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat