Program


Budafoki Dohnányi Ernő Zenekar, A megérthető zene, Orbán, Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar

Budafoki Dohnányi Ernő Zenekar, A megérthető zene, Orbán, Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar

Családi hangversenysorozat karmesteri magyarázattal a Zeneakadémián.

Orbán György Rorate coeli című alkotása 1992-93-ban született, és a Bartók és Kodály utáni időszak egyik legjelentősebb oratóriuma.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 29. vasárnap, 11:00

A Rorate, a magyar közbeszédben leginkább angyali mise, egy Ádvent első vasárnapjától Karácsony első napjáig szokásos hajnali imádság, amelynek lényege a Jézus eljövetele iránti vágy kifejezése, melyben a Harmatozzatok kezdetű sorok reménykedő gondolatai a bűnről, illetve a bűnbocsánatért esdeklő gondolatokkal váltakozva szólalnak meg.

Orbán a szöveg logikájából következően egy rondó szerkezetű oratóriumot ír, ahol a rondó téma maga a Rorate-szöveg, amely a darab formájának is megteremtője. A vágyakozó gondolatok félénk és intim megfogalmazódása a VI. tételben soha nem látott tetőpontra emelkedik, majd e tétel jellegzetes zenei gondolatai, motívumai a befejező tételben szinte égbe szállnak. A rondószerűen visszatérő Rorate tételek között a nagy Bach-passiók turbáit, illetve a nagy romantikus egyházi művek híres tablóit idéző tételeket hallhatunk.

Műsor:

SUMMÁZATOK

ELLENTÉTEK HARMÓNIÁJA
Orbán: Rorate coeli

Balga Gabriella – szoprán
Kiss Tivadar – tenor
Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar
Előad és vezényel: Hollerung Gábor

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat