Program


Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Allan Tinkham

Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Allan Tinkham

Mi a közös a Chicagói Szimfonikus Zenekar, az amszterdami Concertgebouw Zenekara és a Berlini Filharmonikusok között? Az, hogy e világhírű együttesek művészei között feltűnően nagy számban találhatók olyan zenészek, akik annak idején a Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (Chicago Youth Symphony Orchestra, CYSO) tagjaként kezdték zenei pályafutásukat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 24. szombat, 19:30

A mára nemzetközileg is elismert ifjúsági együttest 1946-ban alapították, és hetven éve adták első nyilvános koncertjüket. A tagok jelentős része tanulmányai befejezése után a profi zenei életben helyezkedik el: ők nemcsak az Egyesült Államok, hanem Európa leghíresebb zenekarai által is keresett előadóművészek. A CYSO az elmúlt hét évtizedben jószerével az egész világot bejárta, de Magyarországon most szerepel először. A külföldi koncertkörúton részt vevő zenekari tagokat közel hatszáz, hat és tizennyolc év közötti fiatal zenész legtehetségesebbjei közül választották ki, akik mind a Chicago Youth Symphony Orchestras elnevezésű, zenei oktatással és tehetséggondozással foglalkozó programban vesznek részt. A kiválasztottaknak lehetőségük nyílik arra, hogy a szimfonikus zenekari irodalom ismertebb darabjai mellett izgalmas kortárs alkotások előadásában is közreműködhessenek. A CYSO felkészítését Allan Tinkham vezetésével hivatásos zenészek végzik, akik mesterkurzusok és szemináriumok révén is azt kívánják elérni, hogy a fiatal zenészek kellő szakmai tudást, gyakorlatot és önbizalmat szerezzenek akár a világ legkiemelkedőbb koncerttermeiben történő fellépésekhez is. Munkájukat a jövő generációkba történő befektetésnek tekintik.

Műsor:

Dvořák: Karnevál-nyitány, op. 92
Elgar: Délen (Alassio) - koncertnyitány, op. 50
    
Csajkovszkij: VI. (h-moll, „Patetikus”) szimfónia, op. 74

Vezényel: Allen Tinkham

Ajánlatunk


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat