Program


Concerto Nyárestek ( Vivaldi / Piazzolla )

Concerto Nyárestek ( Vivaldi / Piazzolla )

Nyáresti szabadtéri koncertjeinkre villámsebességgel keltek el a jegyek. A nagy sikerre való tekintettel a július 6-ai hangversenyt július 7-én, pénteken megismételjük! Váltson jegyet mielőbb, ha szeretné Vivaldi és Piazzolla remekműveit hallgatni a meleg szellő járta nyárestén, a szabad égbolt alatt!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 7. péntek, 20:00

Vivaldi: Négy Évszak

Vivaldi: h-moll négyesverseny, RV 580

Piazzolla: A négy évszak Buenos Airesben

Hangversenymesterek: Környei Zsófia és Miranda Liu
Közreműködnek: Berentés Zsuzsanna, Tabányi Antal

A Pesti Vármegyeháza Díszudvarán felhangzó nyáresti koncertek sorozatát idén egy furcsa, de valójában nagyon is összeillő pár, Antonio Vivaldi és a tangó táncformáját komolyzenévé nemesítő Astor Piazzolla művei zárják majd. Összeillik egymással ez a két komponista, hiszen Vivaldi leghíresebb, páratlanul népszerű hegedűs versenyműsorozata arra ihlette a XX. századi argentin mestert, hogy több mint két évszázaddal a "rőt pap" után, 1965 és 1970 között maga is zene által örökítse meg a négy évszakot, pontosabban annak különleges, Buenos Aires-i hangulatát. Az évkörnek szentelt két alkotás között felhangzó Vivaldi-négyesverseny szólistái a Concerto Budapest vonós művészei lesznek. A két koncertmester, a sokszoros versenygyőztes és már világszerte sok helyütt fellépő Miranda Liu és a Keller Vonósnégyesben is állandó tagként muzsikáló Környei Zsófia mellett a hegedűskar szólamvezetője, Berentés Zsuzsanna, valamint e zenekari szekció állandó tagja, Tabányi Antal játssza majd Vivaldi legendás concerto-gyüjteménye, a L'estro armonico h-moll hangnemű, tizedik darabjának egymással versengő hegedűszólóit.

Helyszín: Pesti Vármegyeháza Díszudvara (1052 Budapest, Városház utca 7.)
(A koncertekre vonatkozó szabályzat eső esetén: rossz idő esetén az előadás esőhelyszínre való áthelyezéséről a Zenekar legkésőbb a koncert napján 15.00 óráig a www.concertobudapest.hu honlapon közleményt ad ki.
Az esőhelyszín rossz idő esetén: ELTE ÁJK - Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.
 
A kezdés az esőhelyszínen az eredetihez képest 30 perccel későbbre, 20:30-ra módosul.)

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat