Program


Dance Theatre of Harlem - Ritmusperspektívák

Dance Theatre of Harlem - Ritmusperspektívák

Dance Theatre of Harlem

Ritmusperspektívák

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 24. péntek, 19:00

Műsor:

    System
    Chaconne
    
    Dancing on the Front Porch of Heaven (Odes to Love and Loss)
    Return

Amikor 1969-ben életre hívták a Dance Theatre of Harlem együttesét, Arthur Mitchell és Karel Shook, a Harlemben felnőtt alapító tagok a helyi fiataloknak kívántak új utat mutatni. A New York City Ballet szólótáncosaként hírnevet szerzett Mitchell tudta, milyen jól hasznosítható a klasszikus táncművészetben megszerzett képzettség ahhoz, hogy kivívják egy kihívásokkal küzdő közösség figyelmét, és tagjait fegyelemhez szoktassák.
Az etnikailag is sokszínű társulat példátlan sikere a művészi önkifejezés újszerű és merész formáin alapszik. Számos New York-i és a világ más részein élő embernek segítettek jellemük alakításában, az életben kiválóan hasznosítható készségek megszerzésében.
Az elsősorban az amerikai fekete közösséget érintő bírósági tárgyalások által inspirált System (Rendszer) című darab a táncosok saját, színes bőrűként megélt tapasztalatait is felhasználja. A Chaconne-t a humanitás szellemiségének szentelik az előadók, a Dancing on the Front Porch of Heaven - Odes to Love and Loss ( Tánc a mennyország tornácán - Ódák a szerelemhez és a gyászhoz) egy tragikus baleset tanulságait közvetíti Arvo Pärt és Benjamin Britten szuggesztív zenéjére, míg a klasszikus balett eleganciájának és a funk zene merész hangzásának egyvelegeként létrejött Return (Visszatérés) afroamerikai hagyományokat idéz.


Virginia Johnson: művészeti vezető

System:

Francesca Harper: koreográfia
John Adams: Zene
Elias Gurrola: jelmez
Nick Hung: fény

Chaconne:

Jose Limon: koreográfia
J. S. Bach: zene
Gary Masters: színpad

Dancing on the Front Porch of Heaven (Odes to Love and Loss):

Ulysses Dove: koreográfia
Arvo Pärt (Cantus Benjamin Britten emlékére): zene
Björn Nilsson: fény
Jorge Gallardo: jelmez

Return:

Robert Garland: koreográfia
Aretha Franklin, James Brown: zene
Roma Flowers: fény
Pamela Allen: jelmez

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ajánló


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat