Program


MAGYAR NÁTHA

MAGYAR NÁTHA

Az előadás a DEKK projekt része.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 4. kedd, 19:00

Az előadás a DEKK projekt része.

Magyar nátha - Kórképek a magyar nép zivataros századaiból

 

Magyarországon felütötte fejét a HU-N1 vírus, közismertebb nevén a „magyarnátha”. A betegség a magyarok génjeit támadta meg, melynek következtében az eleurópaisodás jelei mutatkoznak rajtuk. Túlzott elfogadás, szélsőséges liberalizmus, a hazai konyha teljes elutasítása. Mivel szervezetük nem tolerálja a gyors változást, a magyarság pusztulásnak indult. Tudósaink azonban, utolsó szalmaszálként, találtak három immunis személyt, akiknek génjeibe tekintve rábukkanhatnak a kijavítandó szekvenciákra.

Mivel a magyar ember genomja teljeskörűen tartalmazza az egész hazai történelmet, egy génprojektor, magyar nevén a sorprés segítségével most Önök is bepillantást nyerhetnek a magyarok történetébe a honfoglalástól egészen napjainkig. Miközben hőseink a gyilkos virus megállításáért küzdenek, választ kaphatunk történelmünk legégetőbb kérdéseire. Például arra, hogy miért kellett a magyaroknak hátrafelé nyilazniuk, amikor szemből sokkal könnyebb? Valóban nagy paraszt volt-e Dózsa György? Egy átlagos Habsburgnak tényleg a tarkóján volt-e az orra a belterjesség miatt? Az Árpád-ház bizonyíthatóan egy félresikerült előjáték miatt halt-e ki? Mátyás király tényleg csak női álruhát szeretett ölteni? Kölcseyt zavarta-e a térlátásának hiánya? 

Ha Önt érdekli hazájának múltja és sorsa, azt javasoljuk, vegye fel a harcot a szörnyű kórsággal, mert a jövő nem várt meglepetéseket tartogathat minden honfitársunk számára!

 

Író: Fehér Boldizsár, Fehér Gáspár, Litkai Gergely

Látványtervező: Juristovszky Sosa

Játssza és rendezte: Dankó István (Katona József Színház tagja), Kocsis Gergely (Katona József Színház tagja), Vinnai András

Rendezőasszisztens: Beke Anna

 

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat