Program


Egy este Jane Goodall társaságában
5

Egy este Jane Goodall társaságában

Egy este Jane Goodall társaságában- beszélgetőpartner Frei Tamás

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 17. csütörtök, 19:00

Dr Jane Goodall – elismert főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet – akinek köszönhetően megtudtuk, hogy a csimpánzok sokkal közelebbi rokonaink, mint valaha gondoltuk volna. Afrikában, természetes környezetükben figyelte őket, míg el nem fogadták jelenlétét, és feltárták előtte az emberéhez oly hasonló viselkedésüket.
Dr Goodall évtizedes csimpánzkutató munka után figyelt fel a környezeti problémák súlyosságára. Azóta évi 300 napot utazva dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet az élőhelyek pusztulásra, fogyasztási szokásaink környezetkárosító hatásaira, közös felelősségünkre.

Frei Tamás, akit a világutazó riporterként ismertünk meg, mára több sikeres könyv írója. A televíziós karriert maga mögött hagyva, létrehozta saját vállalkozását, a mára kontinenseken átívelő kávézóláncot. Az utazásai során megismert világ megőrzése érdekében, vállalkozását az etikus kereskedelem szellemiségében építette fel.

Mit látott Dr Jane Goodall, ami arra késztette, hogy a számára oly sokat jelentő afrikai esőerdőt maga mögött hagyva, a természetvédelem szószólójává váljon?
Mit tapasztalt Frei Tamás, a világ kávéültetvényeit bejárva? Miként lehet a fejlődő világ termékét közvetítve, annak kizsákmányolása nélkül, jól működő üzleti vállalkozást létrehozni?
Hol találkozik a csimpánzkutató és az üzletember értékrendje?
Hogyan befolyásolhatja távoli élőhelyek virágzását vagy pusztulását egy ebéd mellé elfogyasztott sültkrumpli vagy egy telefonhívásunk?
Milyen hatással lehet életünkre itt, Európa közepén, egy  kiirtott esőerdő vagy az élőlényeik hiánya?
Hogyan befolyásolhatjuk – mit sem sejtve – fogyasztási szokásainkkal csimpánzok, gorillák, orángutánok és akár emberi közösségek fennmaradását? 
Mit tehetünk értük és magunkért is, amikor hétköznapi helyzetekben döntünk?

A rendezvényen a beszélgetés angol nyelven kerül lebonyolításra, de magyar szinkrontolmácsolás igénybe vehető. A 7500 Ft-os jegy a belépő mellett tartalmazza az egy főre szóló tolmácsfejhallgató bérleti díját, mely a helyszínen vehető át.

Kérjük, érkezzenek időben, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A helyszín kapuit 18:00-kor nyitjuk meg a közönség számára. A tolmácsberendezések átvételére kérjük, szánjon időt, munkánkat segítse a személyiségét igazoló dokumentum  időben történő előkészítésével. Kérjük, készítse ki érkezéskor jegyét vagy vásárlást igazoló utalványt.

 A rendezvényen fényképezni szabad, de kizárólag vaku nélkül.

Helyszín: ELTE Egyetemi Konferencia Központ (Gömb Aula) 1117 Budapest Pázmány Péter sétány 1/A
Az épület parkolója 300 személygépkocsi befogadására alkalmas, melyet a rendezvény ideje alatt vendégeink számára fenntartunk.

Megközelítés:     Villamos 4,6: Petőfi híd, budai hídfőig
                         Busz 12: Petőfi híd, budai hídfőig

Rendező: Jane Goodall Intézet és az Élet Katedrális

Jane Goodall munkásságáról valamint a magyarországi Jane Goodall Intézet tevékenységéről, önkéntes lehetőségekről az alábbi weboldalon olvashat bővebben: www.janegoodall.hu

Lebonyolító: Borbáth Rendezvényszervezés és a nádairendezvény.hu
Információ: Borbáth András 0620/350-73-56
                 borbath.andras@ibs-oc.hu

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat