Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 16. vasárnap, 19:30

Arvo Pärt: Collage sur B-A-C-HKarol Szymanowski: IV. szimfónia (Symphonie concertante), Op. 60Kodály Zoltán: Háry János – balettzeneWitold Lutosławski: Concerto zenekarraAz anyai ágon magyar származású zongoraművész, Piotr Anderszewski korábban is tanúságot tett a 20. századi lengyel zene jelentős képviselője, Karol Szymanowski művei iránti érdeklődéséről. Most a zeneszerző IV. szimfóniájában lép pódiumra szólistaként – a Symphonie concertante alcímű, 1932-ben keletkezett alkotás ugyanis valójában zongoraverseny, amelyet Szymanowski Arthur Rubinsteinnek ajánlott. A műsor másik lengyel száma, Witold Lutosławski zenekari Concertója a zeneszerző folklorisztikus ihletésű korai alkotókorszakának dokumentuma az 1950-es évek első feléből (észrevehető Bartók-hatásokkal).A két, már elhunyt lengyel szerző művei előtt egy ma élő balti komponista zenéje csendül fel: Collage sur B-A-C-H című, repetitív-neobarokk-kontrapunktikus opusában (1964) az egyik legtöbbet játszott kortárs zeneszerző, az észt Arvo Pärt a nagy európai hagyomány középponti alakjának zenéjére reflektál. A műsor Kodály-darabja igazi ritkaság: a Balettzene eredetileg a Háry János része volt, a zeneszerző azonban végül kihagyta a műből, így szinte soha nem hallható, mostani megszólalása tehát különleges alkalom.A Yehudi Menuhin által alapított Sinfonia Varsovia 1984 óta működik; 2003-ban Krzysztof Penderecki vállalta a zenekar művészeti vezetését. Az est orosz-lengyel karmestere, a hatvanegy esztendős Andrej Borejko a Szentpétervári Konzervatórium hajdani neveltje.Az Adam Mickiewicz Intézet megrendelésére, a Polska Music program és a lengyel függetlenség kikiáltásának centenáriumát ünneplő nemzetközi POLSKA 100 programok részeként; a Lengyel Köztársaság Kultúra és Nemzeti Örökség Minisztériumának a NIEPODLEGŁA 2017–2021 programsorozat keretében történő finanszírozásában.Az Európai Hidak fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénye.
Európai Hidak

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj Fesztiválkatlan színpad lép fel.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat