Program


Fazekas István: A méltatlan - felolvasó színház

Fazekas István: A méltatlan - felolvasó színház

Ünnepeljük az ötszáz éves reformációt

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 19:00

1517 október 31–én Luther Márton kiszögezte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, melynek hatására megszületett a reformáció. Az Újszínház társulata felolvasó színházi előadással emlékezik meg a nevezetes évfordulóról, melynek során Fazekas István: A méltatlan című darabját neves színészeink olvassák fel.
A darab a XVI. századi Magyarország világát idézi fel, a reformáció hazánkra gyakorolt hatását mutatja be személyes életutakon keresztül.
Emlékezzen velünk arra az eseményre, amely az egész világot megváltoztatta.

Szabó András a darabról:
Fazekas István drámája a magyar művelődéstörténet egy fontos eseményét teszi meg végpontjául: Huszár Gál megérkezésével létrejön 1561–ben a debreceni nyomda, amely azóta is folyamatosan működik. Az odáig vezető út azonban alapvető összeütközéseken keresztül vezet: katolicizmus és protestantizmus, király és ország, a török hódítás által felvetett erkölcsi kérdések. A mű mellékszereplői sem akárkik, Verancsics Antal, a tudós püspök, Verancsics Faustus, az unokaöccse, Bornemisza Péter, aki ekkor még Huszár Gál segédlelkésze, továbbá Melius Péter debreceni reformátor. A szerző, aki ismert drámaíró, értő módon és hitelesen idézi meg a 16. század világát, úgy, hogy megtalálja benne az örök emberi értékeket és konfliktusokat.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat