Program


Ferdinand von Schirach: Terror
7

Ferdinand von Schirach: Terror

Ferdinand von Schirach első színpadi műve az emberi döntés felelősségét állítja középpontba, arra a kérdésre keresi a választ, van-e vajon különbség élet és élet között, ha azt a számok, a mennyiség felől nézzük. Hozhatunk-e döntést a halálról egy nagyobb katasztrófa elkerülése érdekében? Ki a felelős?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 1. péntek, 19:00

Lars Koch, német vadászpilóta az Önök ítéletére vár!
zárt tárgyalás

A kérdés, hogy jól döntött-e azon a napon, amikor a kiadott parancs ellenére egy a terroristák által eltérített, teli utasszállító gépet néhány lövéssel a földre kényszerített, hogy egy még nagyobb katasztrófát elkerüljön. A 164 utast szállító gép ugyanis egyenesen a müncheni stadion felé tartott, ahol 70.000 ember várta a Németország-Anglia futballmérkőzést. Kochnak döntenie kellett. De milyen parancs alapján? Lelőheti-e az emberekkel teli gépet, hogy megmentsen 70.000 embert? Vagy kövesse feljebbvalója parancsát, és hagyja, hogy bekövetkezzen a katasztrófa?

Ferdinand von Schirach első színpadi műve az emberi döntés felelősségét állítja középpontba, arra a kérdésre keresi a választ, van-e vajon különbség élet és élet között, ha azt a számok, a mennyiség felől nézzük. Hozhatunk-e döntést a halálról egy nagyobb katasztrófa elkerülése érdekében? Ki a felelős?

Kedves Nézőink! Önök döntenek, Önök az esküdtek, akiknek a tárgyalás során hallottak alapján mérlegelniük kell, bűnös-e Lars Koch vagy sem.

Magyarországon a Jászai Mari Színház a második, mely bemutatja Ferdinand von Schirach darabját, csatlakozva ezzel ahhoz a 14 országban található 52 színházhoz, ahol a nézők már döntöttek Lars Koch bűnösségéről.

Fotók: Prokl Violetta

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat