Program


Flamenco Táncmelodikák

Flamenco Táncmelodikák

Pirók Zsófia és a Melodika Project - A Nemzeti Táncszínház szervezésében.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 28. csütörtök, 19:30

A Flamenco Táncmelodikák előadás többféle zenei stílus és a flamenco tánc fúziója melyben Pirók Zsófia és a Melodika Project kiváló zenészei egyedi műfajt teremtenek. A Melodika Project klasszikus szerzők  közismert darabjait szólaltatja meg kezdve Bachtól, Bartókon át Piazzolláig, sajátos zenei megközelítésben, és egyéni hangszerelésben (gitár, zongora, melodika, ütőhangszerek). Újjáélednek a remek stílusok, mint például a jazz, a reggae, vagy a tangó ismert dallamai, és mai értelmezést nyernek a flamenco gyökerű koreográfiákban. A flamenco ritmusvilága kimeríthetetlenül gazdag és bármely műfaj befogadásával izgalmas utakra vezet. A produkció újdonsága nem csak Magyarországon egyedülálló, hiszen ebben a szemléletben még nem alkottak ez idáig.

A Melodika Project fiatalos, lendületes csapata olyan összefüggéseket kíván megmutatni a klasszikus zene és az egyéb zenei műfajok között, melyek célja a hagyományos értékek közvetítése, ugyanakkor a zenei szabadságban való kiteljesedés is. Csak úgy, ahogy Pirók Zsófi is, aki egyetlen nem spanyolként végzett növendéke volt a több mint 100 éves múltra tekintő sevillai Conservatorio Profesional de Danza intézménynek, elsajátítva az autentikus életérzést, kísérleteivel új szemléletet hozott a hazai táncéletbe, melyet idén “Az év pályakezdő táncművésze” díjjal ismertek el. Energikus táncával, friss gondolataival a közös hitvallásban talált társakra a Melodika Projecttel.

Melodika Project, Egyesült Államok beli SAVVY Chamber Music Competition közönségdíja
Antal Gábor - melodika/zongora
Csernus Katalin - gitár
Pödör Pálint - ütőhangszerek

Szóló tánc, koreográfia:
Pirók Zsófia, Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj

Vendégművész:
Lippai Andrea, Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész

A videóanimációkat Taskovics Éva készítette Ágnes Preston-Brame festményei alapján.

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat