Program


Folklór előadás/ Folklore show a Budai Vigadóban
3

Folklór előadás/ Folklore show a Budai Vigadóban

A Magyar Állami Népi Együttes az egyik leghíresebb népi együttes Magyarországon. 1951-ben alakult azzal a céllal, hogy Magyarország és a magyar lakta területek zene, tánc és öltözködési kultúráját valamint közösségbeli magatartását megismerje, tanulmányozza, magáévá tegye és ezeket az értékeket magas művészi fokon közvetítse a magyar közönség és a világ közönsége felé.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 2. kedd, 20:00


Fennállásának több, mint öt évtizede alatt az Együttes teljesítette nemes feladatát, életre keltette és színpadra vitte a magyar nép gazdag kultúráját. A gazdag, színpompás repertoár az Együttest egyben a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte. Az 50 év alatt az Együttes 4 világrész 44 országának színpadain lépett fel és több mint 7,5 millió nézô elismerését vívta ki. Az utóbbi években az Együttes különleges érdeklődést keltett az USA- ban - ezt bizonyítja a Columbia Artist háromévenkénti, három hónapra szóló meghívása - és a Távol-Keleten egyaránt.

Az Együttes 34 táncosból, 14 tagú cigányzenekarból és egy 5 tagú népzenei kis zenekarból áll. A rendkívül gazdag repertoár autentikus táncanyagra épül, a koreográfiák közül néhány elzárt falvak féltve őrzött kincseit dolgozza fel, évszázadokra visszanyúló mozgásanyag felhasználásával. Az öttagú kis zenekar hagyományos hangszereken játszik és a variációkban gazdag magyar népzenét teljes pompájában a legmagasabb művészi szinten mutatják be. A Oláh Jenő vezette világhírű cigányzenekar a zenekari kíséret mellett önálló zenekari darabokat is előad, gazdag repertoárjuk olyan magyar és nemzetközi klasszikusokat szólaltat meg, mint Liszt, Bartók, Kodály és Brahms.

 

Ajánlatunk


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat