Program


Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod

Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod

Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: MEGHALNI NEM (munkacím)  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 6. szerda, 20:00

Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta:  Keresztury Tibor
   
Tar Sándor tündöklése és bukása az utóbbi évtizedek irodalmi életének leg­nagyobb visszhangot kiváltott eseménye, értelmiségi társaságok állandó beszéd­témája lett. Noha sokan próbálták megfejteni azt a lélektani drámát, ami a villám-karrier, és a legközelebbi barátairól hosszú éveken át jelentő ügynök-lét között feszül, Tar tragikus sorsa, története máig feldolgozatlan: titkok, legendák, szóbeszédek övezik. A debreceni író sorsa ugyanis jóval túlmutat önmagán: a szegényekkel, elesettekkel szolidáris, közülük érkező, majd nagy ívű írói pályát be­futó szerző titkos élete a máig lezáratlan ügynök-kérdés végiggondolásának újabb alkalma lehet.
 
Meghalni nem munkacímű színpadi mű nem kíván ebben a súlyos társadalmi kérdés­körben ítélkezni, igazságot tenni, hanem a személyiség széthullását, meghason­lá­sát állítja a fókuszba az életmű legjobb novelláiból vett szö­vegrészletek be­emelésével.
Elsősorban olyan Tar-könyvekre támaszkodva, mint a Szürke galamb, a Lassú teher, a Nóra jön, vagy A térkép szélén, a színpadi adaptáció azt szeretné érzékeltetni, hogy az író az általa elkövetett morális vétséggel, és a teljes meghasonlással, összeomlással saját hőseit reprodukálta, vagyis élete végére maga is egy lett közülük. A kor egyik legnagyobb, legeredetibb írója élete utolsó, hiteles, drámaian megszenvedett gesztusaként önnön szereplőivel ebben a formában is azonosult.  
 
Horváth Csaba társulatával visszatér a Trafó Kortárs Művészetek Házába, ahol korábban A testek felszínének esetleges állapotairól, a Kalevala, az Isteni vidékek, a Godot-ra várva, az Ó, azok a szép napok és a Koto és Kaori című előadásait mutatta be.
 

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat