Program


Holnap történt - Élet a sci-fi valóságában

Holnap történt - Élet a sci-fi valóságában

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 6. kedd, 17:30

TEDxBudapestSalon

Holnap történt – Élet a sci-fi valóságában

 

Milyen technológiai és társadalmi változások alakítják a következő nemzedékek életét?

 

 

Résztvevők:Kánai András kommunikációs szakember, futurológus, sci-fi blogger, Sik András Mars-kutató, az ELTE-TTK adjunktusa, a Magyar Asztronautikai Társaság alelnöke és Stöckert Gábor az Index Tech-tudomány rovatának vezetője.

„A Marson élők számára új termékek jelennek meg, például

a felszín alatti élet miatti stresszre felírt speciális nyugtatók, és az IKEA belekezd a marsi bútorok gyártásába.”

 

„Fellángol a vita, hogy az ételnyomtató mire való: csupán egészséges, de egyszerű ennivaló előállítására, vagy a gourmand igényeknek is meg kell felelnie? 3D-s nyomtatós főzőműsorok jelennek meg.”

 

„Részlet az új kanadai történelemkönyvből, az I. Mesterségesintelligencia-háborúk utáni harmadik évből: A Kína legjobb koponyái által gyártott MI-k nem tudták megvédeni a hatalmas országot a részekre hullástól.

 

A jövőről való spekuláció egyszerre utópikus és disztópikus, tele nagy ívű ábrándokkal és félelmetes veszélyekkel. Kánai AndrásHolnap Történt című könyvében – és a TEDxBudapestSalon beszélgetése során – nem csak a legújabb tudományos kutatásokra és a legjobb szakemberekre, hanem a fantáziájára is hagyatkozik, amikor a sci-fi irodalom klasszikusainak történeteiből kiindulva elemzi a ránk váró jövőta 3D-s nyomtatástól a transzhumanizmuson át a Mars-utazás megvalósulásáig.

 

Helyszín:Müpa Üvegterem, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Időpont:2018. február 6., 17:30-19:00

Jegyár:1900 Ft*

 

 

*A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható. Könyvenként egy kedvezmény érvényesíthető.

Ajánlatunk


Ritkán hallható szvit, klasszikus versenymű, Bach előtti tisztelgés és egy szimfonikus életmű záróköve. Ezt kínálja az északi levegőt árasztó, helyenként mégis tüzes hangverseny, amelyet a BFZ rendszeres vendégkarmestere, a Deutsches Symphonie-Orchester Berlin és a Glyndebourne Festival Opera zeneigazgatója, Robin Ticciati vezényel.

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat