Program


In memoriam Zoller Attila / Jazz Showcase

In memoriam Zoller Attila / Jazz Showcase

A magyar jazzélet meghatározó személyiségei a húsz éve elhunyt legendás gitárosra, Zoller Attilára emlékeznek. A koncert művészeti vezetője napjaink egyik legkiválóbb magyar jazzgitárosa, László Attila.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 2. péntek, 20:00

Zoller Attila életútja kalandosan alakult: középiskolai tanulmányait nem fejezte be, a második világháború alatt már jazzklubokban játszott. 1948-ban Ausztriába emigrált, két évvel később pedig Németországba költözött, ahol találkozott két amerikai jazzmuzsikussal, Oscar Pettiforddal és Lee Konitzcal, akik ösztönözték, hogy tartson velük az Egyesült Államokba. Ott hamar felismerték kiemelkedő tehetségét, olyan zenészekkel játszott együtt, mint Benny Goodman, Stan Getz, Herbie Hancock, Ron Carter és Jimi Hendrix. 1974-ben Attila Zoller Jazz Clinic néven megalapította saját iskoláját, ahol haláláig tanított. Zoller zenészként, tanárként és technikai újítások kiötlőjeként is elismert volt.
Az esten színpadra lépő öt gitáros rendhagyó, kreatív és termékeny együttműködése révén Zoller életműve, repertoárja új kontextusba kerül. A ritmusszekcióban a legfiatalabb nemzedéket képviselő Oláh Krisztiánhoz két tapasztaltabb muzsikus, a bőgős Barcza Horváth József és a dobos Balázs Elemér csatlakozik. A Németországban élő vendégszólista, Tony Lakatos azt a zenei miliőt, az ötvenes, hatvanas évek bebop-világát is feleleveníti, amely Zoller Attila frankfurti és kölni korszakát jellemezte.

Közreműködők:

Babos Gyula, Balogh Roland, Fenyvesi Márton, László Attila, Pusztai Antal: gitár
Oláh Krisztián: zongora
Barcza Horváth József: bőgő
Balázs Elemér: dob

Vendég:

Tony Lakatos: szaxofon

Alkotó:

László Attila: művészeti vezető

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat