Program


I.W.Scott: Marilyn románcok
14

I.W.Scott: Marilyn románcok

I.W. Scott: Marilyn románcok
fordította: Rónay Péter
Zenés, életrajzi játék 16 éven felülieknek!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A világ leghíresebb filmszínésznője, az ’50-es, ’60-as évek szex-szimbóluma, miután gyógyszerek hatása alatt, részegen botrányt kavar egy luxusszálló megnyitóján, eszméletlen állapotban egy New York-i pszichiátriára kerül. A klinika főorvosa, a nagytekintélyű pszichiáter –, akit egyébként nem látunk a darabban – egy három napos vizsgálat során megpróbál fényt deríteni a színésznő azon magánéleti titkaira, amelyek ezt a csodálatos szépségű és tehetségű nőt újabb és újabb öngyilkossági kísérletekbe sodorták, s amely titkokra a világ máig kíváncsi.

Az analízisben Marilyn többnyire drámai, olykor mégis mulatságos jelenetekben megidézi azokat a férfiakat, akik meghatározó szerepet töltöttek be életében. Megismerhetjük második férjét, Amerika leghíresebb baseball-játékosát, Joe Di Maggio-t. Beavatást nyerünk Arthur Millerrel, a világhírű drámaíróval végigkínlódott házasságába. Felbukkan a máig jól ismert, francia sztár: Yves Montand, valamint a legnagyobb hódítások: Jack és Bobby Kennedy.

S hogy létezhet-e megoldás erre a zaklatott, sok-sok tragédiával telített életre? Nos, ezt a darab végén, egy meglehetősen váratlan fordulattal maga a színésznő kínálja majd fel. 1962. július 30-át írunk. Marilyn 5 nap múlva halott!

A hiteles dokumentumokon alapuló színpadi játékot nyolc, Marilyn által sikerre vitt dal szövi át, foglalja keretbe. Ezeknek legnagyobb része először hangzik el magyar színpadon, magyarul.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat