Program


Jazz slágerek - A szeszcsempészek kora

Jazz slágerek - A szeszcsempészek kora

Zempléni Fesztivál
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 15. szerda, 19:00

A SZESZCSEMPÉSZEK KORA – jazz-slágerek

BOHÉM RAGTIME JAZZ BAND
Lebanov József – trombita
Mátrai Zoltán – klarinét, szaxofon
Bera Zsolt – harsona
Ittzés Tamás – zongora, hegedű, ének, zenekarvezető
Lázár Miklós – hegedű, ének
Török József – tuba, bőgő
Hegedüs Csaba – bendzsó, gitár
Falusi Alfréd – dob

"Hangszereléseik stílushűek és brilliánsan ötletesek. A zenekar erőteljes, tiszta, lendületes hangzása Amerika legjobb ragtime együtteseivel teszi őket egyenrangúvá." (CBMR Digest, Chicago)

Egy amerikai értékelés a hazai és a nemzetközi jazz életben több mint harminc éve markánsan jelen lévő együttesről. Sokoldalúságukat jól jellemzi, hogy a zenekar nyolc tagja húsz hangszeren játszik, nem beszélve az egyéb „zenecsinálásra alkalmas” hangszerszerű tárgyakról. Otthonosan mozognak számtalan stílusterületen: ragtime, New Orleans jazz, dixieland, korai swing, a cappella spirituálé, régi magyar slágerek, saját szerzemények. Ezúttal a tízes-húszas-harmincas évek Amerikáját idézik a zenén kívül mókával, bohémsággal.

Belépőjegy: 1500 Ft
Június 30-ig 20% elővételi kedvezmény!

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat