Program


Jazzy Live-Oláh Szabolcs & Cseke Gábor Duó – Lemezbemutató koncert

Jazzy Live-Oláh Szabolcs & Cseke Gábor Duó – Lemezbemutató koncert

Oláh Szabolcs - gitár
Cseke Gábor - zongora
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 13. péntek, 21:00

A duó 2016-ban alakult az évek óta különböző formációkban együtt játszó két muzsikus részvételével. A ritka felállásnak ugyan vannak példái a jazztörténetben, mégis újszerű hangzást képviselnek, hiszen Oláh Szabolcs kifejezetten erre a formációra komponálta a zenét. Az igazi zenei és lelki egymásra találás gyümölcseként 2017 szeptemberében Message From the Sun címmel jelenik meg a duó albuma, melynek bemutatójára az Opus Jazz Clubban kerül sor. Hangzásuk finom, rendkívül dallamos, ugyanakkor dinamikus, koncertjeiken újra- és újraalkotva a mély érzelmi töltetű témákból kiinduló improvizációkat.

Oláh Szabolcs 2005-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-gitár szakán. A Szolnoki Dóra Quintet és a Fekete-Kovács Quintet mellett többek közt a Modern Art Orchestrában, valamint Szőke Nikoletta Triójában és Szendőfi Balázs Piccolo Inn nevű zenekarában hallhatta gitározni a közönség. Meghatározó volt számára Dés András Triója és saját, 2002-ben alapított formációja, az Oláh Szabolcs Quartet is. A zenekarvezetőt a gitározással párhuzamosan mindig is foglalkoztatta a zeneszerzés. Saját quartetje mellett évekig a Modern Art Orchestra egyik szerzője, hangszerelője volt. A Dés András által létrehozott Konzervnyitó Akciócsoport meghatározó zenekar volt Szabolcs számára, folyamatos zeneszerzésre inspirálta. Munkásságát számos díjjal jutalmazták, így többek között 2004-ben a Magyar Jazz Szövetség versenyén a legjobb hangszerelő díját nyerte el, illetve ugyanezen a versenyen 2014-ben övé lett a legjobb kompozíció. Gitárosként 2008-ban Artisjus díjat kapott a magyar zeneművek bemutatásában végzett tevékenységéért. 2016-ban az International Songwriting Competition döntőse volt. Quintetjével négy év alatt három albumot jelentetett meg 2013 és 2016 között, melyek mind a szakma, mind a közöség körében elismerésnek örvendenek.

szabolcsolahmusic.com  

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

zenés átirat két részben

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat