Program


Julieta (2016) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa) / Európai Hidak 2017 – Spanyolország

Julieta (2016) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa) / Európai Hidak 2017 – Spanyolország

Julieta (2016)
Szeretők és szeretetlenek - Pedro Almodóvar szenvedélyes világa
spanyol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 18. hétfő, 19:00

A Müpamozi 2015-ben spanyol filmekből állított össze sorozatot, amely a spanyol film fél évszázadát fogta át. Szerepelt ugyan benne Almodóvar négy kedvence, de tőle egyetlen film sem. Hogy miképpen maradhatott ki Almodóvar? A beszélgetésekből nem maradt ki, de bele kellett törődnünk, hogy egyetlen film nem lenne elegendő Pedro Almodóvar szenvedélyes világának feltárására. Ahhoz külön sorozat kell. Tessék! Most itt a lehetőség.

Bűntudat - bűn nélkül. Vezeklés - vétek nélkül. Legújabb filmjében, a Julietában Pedro Almodóvar már megint egy újabb arcát mutatja. Hogy hány arca is van? A Müpamozi őszi sorozata, ha nem is mindet, de legalább a legjellegzetesebbeket megpróbálja felvillantani.
Hajlamosak vagyunk néha azt hinni, hogy Almodóvar erős stílusa fontosabb, mint a történetei, példázatai. De ez egyáltalán nem biztos. Amikor beülünk a moziba egy filmjére, az kicsit olyan, mintha Almodóvar maga teremtette világába lépnénk be. Különösen azért, mert a rendező gyakran idéz fel arcokat, helyzeteket korábbi filmjeiből. Csakhogy ennek a világnak számtalan szeglete van. Az egyik groteszk, a másik lírai, van, amelyik emlékező, és van olyan, amelyik szűk időzárványba szorítja szereplőit. Van, amikor a követelőző test, és van, amikor a bosszúszomjas lélek vezérli karaktereinek sorsát. A Julieta a spanyol rendező világának egy eddig nem látott szegletét mutatja. Elmélkedés vágyról, hiányról, és arról, hogyan válhat önhibáztatásunk sorssá, önsorsrontássá.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat