Program


A Fény születése A Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi koncertje

A Fény születése A Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi koncertje

A Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi koncertje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 23. vasárnap, 19:30

BUSTO: O magnum mysterium
BRITTEN: A hymn to the Virgin
VAJDA JÁNOS: Kolinda
RESPIGHI: Lauda per la nativita del Signore
BEETHOVEN: IX. szimfónia (d-moll), op. 125

Rálik Szilvia – szoprán
Komlósi Ildikó – alt
Kiss B. Atilla – tenor
Fried Péter – basszus

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt es Somos Csaba

A Fény születése

A Nemzeti Énekkar innovatív műsoraival, darabválasztásaival már eddig is számos izgalmas művet szólaltatott meg és fedezett fel a hazai közönségnek, miközben folytatta küldetését a klasszikus repertoár életben tartása terén is. Ennek a sokszínűségnek a lenyomata ez a karácsonyi gondolatok köré felépített koncert is, amelynek második részében az öröm és a testvéri szeretet jól ismert himnusza csendül fel. A nyitószám a spanyol Javier Busto neoromantikus hangzásvilágú, méltán sokszor előadott vegyeskari kompozíciója, de az angol Britten a középkori Mária-ének szövegére írt alkotása szintén az áhítat csendjébe von. Vajda János 1980-as években keletkezett, zsoltárral kombinált népi szövegeket megzenésítő Kolindája a magányos belső eksztázis helyett pogány szertartásokra emlékeztető, közös örömünnepre hív. A műsor kuriózuma az olasz Ottorino Respighi 1930-ban komponált, Jézus születését már-már színpadias érzékletességgel megelevenítő kantátája, amely többek között varázslatos hangszerelésével bűvöli el a hallgatót.

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat