Program


Kincseskamrák - Titkos múzeumok - VÁRkert Mozi

Kincseskamrák - Titkos múzeumok - VÁRkert Mozi

Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet!
Mozijegyével a Testőr.Palota időszaki kiállításait 20% kedvezménnyel, az Új világ született állandó kiállítást 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2018. december 31-ig!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 9. szombat, 16:00

Csakúgy mint egy molekula, a „csoda” fogalma is szorosan összekapcsolódó részekből épül fel, amelyek központi magja maga az ember és a csodák utáni vágya. A „kincseskamra” (elterjedt nevén wunderkammer, vagy ahogy a franciák nevezik: cabinet de curiosités) fogalma királyok, császárok és magas rangú arisztokrata gyűjtők köreiben alakult ki a 16. században, tulajdonképpen nem más, mind „az egész világ egyetlen szobában, amel összeköti a múltat és a jelent”. A szenvedélyes – és jómódú – gyűjtők hosszú évek, évtizedek munkájával saját otthonukban építették fel a világ minden tájáról származó egzotikus tárgyakból és értékes ritkaságokból álló kis univerzumukat. 
A Kincseskamrák – A csodák világa c. látványos ismeretterjesztő film ezekbe a rendkívüli gyűjteményekbe nyújt betekintést, amelynek különleges tárgyai a legkölönbözőbb korokból és földrészekről származnak. Megismerhetjük a múltbéli gyűjteményeket a kis méretű reneszánsz-kori kamrácskáktól kezdve – melyek a 19. század során a mai kor legnagyobb múzeumainak alapjául szolgáltak – a jelenkori kincseskamrákig, amelyeknek manapság szalonok, villák vagy kastélyok adnak otthont. A hat részből álló narratíva minden epizódjában a téma szakértői – egyetemi professzorok, múzeumi kurátorok, művészettörténészek és galériatulajdonosok – kalauzolják végig a nézőt, és maguk a modern gyűjtők is elmesélik saját történeteiket, utazásaikat és természetesen bemutatják büszkeségüket: a kincsestárjukat is, amelyek az érzelmek széles skáláját képesek kiváltani a kíváncsiságtól kezdve a vágyon, félelmen és misztikumon át egészen a döbbenetig. Az izgalmas dokumentumfilmben számos mindezidáig megközelíthetetlen francia, olasz, osztrák és angol magángyűjtemény feltárul.Olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2017
olasz-angol-német-francia nyelven, magyar felirattalForgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

zenés átirat két részben

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat