Program


Leonardo da Vinci - a lángelme Milánóban - Művészeti filmklub

Leonardo da Vinci - a lángelme Milánóban - Művészeti filmklub

Állítsa össze filmklub bérletét!

Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet.

Mozijegyével a Várkert Bazár egy tetszőleges, állandó kiállítása 15% kedvezménnyel megtekinthető 2017. december 31-ig!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 22. szombat, 15:00

Szerda és szombat délutánonként izgalmas művészeti filmek által élő válnak, személyes közelségbe kerülnek híres nagy alkotók és művészeti szentélyek. Az ősszel induló filmklub keretében többek között megismerhetik a Vatikáni Múzeumot vagy az Uffizi Képtárat.

olasz művészeti ismeretterjesztő film, 81 perc, 2016
magyar nyelven

Rendező: Luca Lucini, Nico Malaspina

Vatikáni Múzeum 3D és a Firenze és az Uffizi-képtár 3D alkotóinak legújabb filmje, Budapesten kizárólag az Uránia műsorán!

A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm-sorozat negyedik része minden idők egyik legnagyobb alkotózsenije, Leonardo da Vinci munkásságát és életét tárja a nézők elé, a Mester Milánóban töltött évtizedeire koncentrálva. A dokumentumfilmes elemeket és történelmi karaktereket életre keltő, játékfilmes részeket vegyítő alkotást a 2015-ös Milánói Expo keretében megrendezett nagyszabású Leonardo-kiállítás ihlette, amely hat év előkészítő munka után, 12 szekcióban mutatta be a nagyközönségnek a világ számos tájáról Milánóba szállított lenyűgöző festményeket és rajzokat, köztük a Louvre-ból kölcsönzött La belle ferronnière-t.

A Milánói Királyi Palotában megrendezett kiállítás „virtuális tárlatvezetése” mellett a film kitekint a város Leonardóhoz kötődő további nevezetességeire is. Az utolsó vacsora legendás freskója páratlanul részletgazdagon tűnik fel a mozivásznon. A milánói Nemzeti Tudományos és Technológiai Múzeumban feltárulnak Leonardo vakmerő mérnöki kísérletei. A mozinéző bejárhatja Leonardo szőlőskertjét is, melyet az Expo tiszteletére nemrégiben állítottak helyre. Kiemelt hangsúlyt kap a filmben az Atlanti Kódex, a itáliai polihisztor tudományos és mérnöki jegyzeteinek, rajzainak esszenciális gyűjteménye.

Az alkotók a különböző milánói helyszínekre, a fentiek mellett pl. a Piazza della Scala-ra a Sforza Kastélyba vagy a Santa Maria delle Grazie templomba való kitekintést arra is felhasználták, hogy színészek által megszemélyesített korabeli karakterek elbeszéléseivel, történetekbe és anekdotákba ágyazva betekintést nyújtsanak az alkotózseni életének eddig kevéssé ismert részleteibe, mecénásához, Ludovico „Il Moro” Sforza herceghez, vagy legkedvesebb tanítványához, örököséhez, a „Saláí”-ként is ismert Gian Giacomo Caprotti-hoz fűződő kapcsolatába is.

 

 

 

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat