Program


MA - ZE: MAL / Give in

MA - ZE: MAL / Give in

időtartam: 80 perc szünettel
korosztály: 16+
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 8. vasárnap, 20:00


MA•ZE:
MAL /Give in

A MA•ZE egy budapesti székhelyű kortárs táncegyüttes, melynek tagjai - Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf 2016 eleje óta dolgozik együtt. Az akkor még DART megnevezés alatt álló formáció időszakában több közös produkciót is létrehoztak majd úgy döntöttek, hogy egy friss névvel folytatják eddigi együttműködésüket. Határtalan szenvedélyük és dinamizmusuk, mely minden eddigi közös munkájukat jellemzi, mit sem változik, sőt, ezúttal egy még bátrabb hármasra lehet számítani.

"Dzsumbuj" - előtánc

Várnagy Kristóf és Nagy Emese a Magyar Táncművészeti Egyetem felkérésére adaptálta "Dzsumbuj" című darabjukat, mellyel 2017 szeptemberében debütáltak a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Ez alkalommal a darabból egy részletet láthatnak az Egyetem végzős diákjai előadásában.

Előadják: Horváth Attila, Hoffmann Luca, Taba Benjámin, Szilvási Anna, Rácz Réka, Rovó Virág, Stupek Míra, Lőrincz Emma, Kovács Eszter, Kiss Rebeka, Erdélyi Zsombor, Golubkovics Gergely
Osztályfőnök: Lőrinc Katalin
Zene: Jónás Vera, Csizmás András
Alkotók: Nagy Emese, Várnagy Kristóf, Simet Jessica

MAL
A két alkotó Charles Baudelaire: A romlás virágai (Les fleurs du mal) című verseskötetéből inspirálódva, valamint saját tapasztalataiból merítve igyekszik a mai társadalomra és annak az adott hatalmi rendszerhez való viszonyára reflektálni. A darab egy belső romlási folyamatot mutat be, mely elkerülhetetlen következménye a hamis valósághoz való ragaszkodásnak, megjeleníti az ember morális szabályrendszere és a rá nehezedő külső nyomás közötti harcot. Mindezt az előadók könnyed és látszatra felszínes atmoszférát teremtve adják elő, a bennünket körülvevő „máznak”, illúziónak tartva tükröt.

Alkotók és előadók: Nagy Emese, Simet Jessica
Zene: Frank Bretschnedier/ Kutiman

SZÜNET

Give In
„Ha olvasni szeretnél, arra ott a könyvtár. Inspirálódtunk, amiből inspirálódtunk, legyen ez a mi ügyünk, lehet, hogy nem is fontos. De ha az előadás után is érdekel, lépj oda hozzánk és elmondjuk. Egyébként pedig nem szeretnénk, hogy olvass a darabunkról, hanem azt hogy a bőrödön érezd.”

Alkotók és előadók: Várnagy Kristóf, Nagy Emese, Simet Jessica
Zene: Rona Geffen
Művészeti mentor: Hód Adrienn

Támogató: Műhely Alapítvány
Az előadás forgalmazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat