Program


Mesés kezdés

Mesés kezdés

Ki lesz ma?
Eszmék és muzsika így egyben.
Aki kérdez: Vakler Lajos
Aki válaszol: Hirtling István - színművész



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 18:00

Műsor:

Rossini: A sevillai borbély - nyitány
Boccherini: D-dúr gordonkaverseny
Haydn: G-dúr „Oxford” szimfónia No. 92

Szóló:

Kárász András - gordonkaművész

Vezényel:

Dubóczky Gergely

A bérleti sorozat a múlt évszázad elején kedvelt koncerthelyszínnek számító, e funkcióját az utóbbi időben újra felélesztő Hotel Magyar Király reprezentatív kupolatermében rendezett nyitóestjét stílusosan Rossini legismertebb műve, A sevillai borbély című opera pompás nyitánya indítja. A hagyomány szerint a mester mindössze két hét alatt komponálta meg az opera buffa-műfaj e felülmúlhatatlan remekét – ez persze csak úgy volt lehetséges, hogy egyes részeket (így a rendkívül népszerű nyitányt) már kész darabjaiból emelt át a partitúrába. A folytatásban a 18. század egyik legismertebb gordonkaművésze, a sikeres európai koncertkörutak után Spanyolországban, Madridban letelepedett Luigi Boccherini gáláns melódiákban és látványos szólóállásokban gazdag D-dúr gordonkaversenyét Kárász András, a zenekar fiatal csellóművésze szólaltatja meg. A koncertet Haydn népszerű Oxford-szimfóniája zárja, mely eredetileg párizsi felkérésre készült, ám melléknevét 1791. július elején Angliában kapta: ezt a művét játszották ugyanis, amikor Haydn a patinás oxfordi egyetemen átvette a „zene tiszteletbeli doktora” kitüntető címet.

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a nézőhöz, betekintést enged abba a világba, amibe sokáig csak maga Turing léphetett be.

Agatha Christie: Az Egérfogó krimi két részben A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól.

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Hőseink mindent megtesznek, hogy megtalálják a receptet ebben a szellemes, frivol, sikamlós és pikáns komédiában. És még az is kiderül,…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat