Program


MET 2018/2019 Puccini: A Nyugat lánya

MET 2018/2019 Puccini: A Nyugat lánya

MET2018/2019 - Giacomo Puccini: A Nyugat lánya
La Fanciulla del West
Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából | Felújított előadás, 202 perc, 2018
olasz nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 27. vasárnap, 18:00

Rendező: Giancarlo Del Monaco

Vezényel: Marco Armiliato 
Díszlet és jelmez: Michael Scott
Fény: Gil Wechsler
Szereposztás: Minnie (Eva-Maria Westbroek), Dick Johnson (Jonas Kaufmann), Nick (Carlo Bosi), Jack Rance (Željko Lučić), Sonora (Michael Todd Simpson), Ashby (Matthew Rose), Jake Wallas (Oren Gradus)

Noha a Metropolitan 1883-as megnyitásától kezdve a világ egyik elsőszámú operaháza, viszonylag kevés világpremiernek adott otthont, és ezek között még kevesebb akad, amely később az alaprepertoár részévé tudott válni. Ezek egyike, mi több: legfontosabbika Puccini vadnyugati környezetben játszódó dalműve, A Nyugat lánya. A New York-i ősbemutató (melyet Arturo Toscanini vezényelt, s melynek férfi főszerepét a legendás Enrico Caruso alakította) elsöprő sikert aratott, Európát azonban nehezen hódította meg a mű. Manapság is ritkán tűzik műsorra a színházak (a Metben is alig 104-szer ment száz esztendő alatt!), elsősorban rendkívüli nehézségeket támasztó női főszerepe miatt. A Met-közvetítések sorozatában immár másodszor lesz látható Giancarlo Del Monaco 1991-es rendezése, melynek címszerepét ezúttal a drámai szerepek specialistája, Eva-Maria Westbroek alakítja. Dick Johnsonként a hazánkban is közönségkedvenc Jonas Kaufmann áll színpadra, Rance seriffként pedig Željko Lučić próbálja akadályozni a szerelmesek egymásra találását.

Élő előadás közvetítése: 2018. október 27. 19:00
Ismétlés: 2018. november 04. 18:00, 2019. január 27. 18:00

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat