Program


Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
10

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
vígjáték három felvonásban
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 20. péntek, 19:00

Amióta a tragédiát szimbolizáló lefelé görbülő szájú álarc mellé csatlakozott a komédia nevetős arca, amióta a világ színpadain komédiát, vígjátékot, bohózatokat játszanak, azóta nevetünk a műfaj alapvető komikus helyzetén: a félreértésen. Azon, amikor azt hiszik a gazdagról, hogy szegény, és a szegényről azt hiszik, hogy gazdag. Azon, amikor férfit nőnek nézik, a nőt férfinak, a szerelmest közömbösnek, a közömböst szerelmesnek, a gyávát hősnek, a hőst gyávának, az okost butának és fordítva. Persze a darab végére sok nevetés után minden a helyére kerül, és legtöbbször boldogan fogadja mindenki az igazságot. Molnár Ferenc zsenialitását az mutatja meg leginkább, hogy ezen az évezredes színpadi hagyományon is képes volt csavarni egyet. Először mutatja meg a valóságot, és aztán csinál belőle félreértést. Furcsa módon a szereplők pedig ezúttal nem az igazságtól, hanem a hazugságtól lesznek boldogak. A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt. Egészen a hétköznapjaiba.

Történik egy kastélyban, az olasz tengerparton
A Veres 1 Színház önálló bemutatója.

Turai: HIRTLING ISTVÁN érdemes művész
Gál: PUSZTASZERI KORNÉL
Ádám: DÓSA MÁTYÁS
Annie: MOLNÁR GYÖNGYI
Almády: KEREKES JÓZSEF Jászai-díjas
Lakáj: JANIK LÁSZLÓ
Titkár: JEGES KRISZTIÁN

Díszlet: VARSÁNYI ANNA
Jelmez: DŐRY VIRÁG Jászai-díjas
Zenei vezető: DARVAS FERENC Erkel Ferenc-díjas
Rendező: SCHLANGER ANDRÁS

Az előadás időtartama 150 perc, két szünettel.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat