Program


Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
vígjáték három felvonásban
Történik egy kastélyban, az olasz tengerparton... a Veres 1 Színház önálló bemutatója.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 15. szerda, 20:30

Amióta a tragédiát szimbolizáló lefelé görbülő szájú álarc mellé csatlakozott a komédia nevetős arca, amióta a világ színpadain komédiát, vígjátékot, bohózatokat játszanak, azóta nevetünk a műfaj alapvető komikus helyzetén: a félreértésen. Azon, amikor azt hiszik a gazdagról, hogy szegény, és a szegényről azt hiszik, hogy gazdag. Azon, amikor férfit nőnek nézik, a nőt férfinak, a szerelmest közömbösnek, a közömböst szerelmesnek, a gyávát hősnek, a hőst gyávának, az okost butának és fordítva. Persze a darab végére sok nevetés után minden a helyére kerül, és legtöbbször boldogan fogadja mindenki az igazságot. Molnár Ferenc zsenialitását az mutatja meg leginkább, hogy ezen az évezredes színpadi hagyományon is képes volt csavarni egyet. Először mutatja meg a valóságot, és aztán csinál belőle félreértést. Furcsa módon a szereplők pedig ezúttal nem az igazságtól, hanem a hazugságtól lesznek boldogak. A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt. Egészen a hétköznapjaiba.

Turai: HIRTLING ISTVÁN érdemes művész
Gál: PUSZTASZERI KORNÉL
Ádám: DÓSA MÁTYÁS
Annie: MOLNÁR GYÖNGYI
Almády: KEREKES JÓZSEF Jászai-díjas
Lakáj: JANIK LÁSZLÓ
Titkár: JEGES KRISZTIÁN

Díszlet: VARSÁNYI ANNA
Jelmez: DŐRY VIRÁG Jászai-díjas
Zenei vezető: DARVAS FERENC Erkel Ferenc-díjas
Rendező: SCHLANGER ANDRÁS

Az előadás időtartama 150 perc, két szünettel.

A Mézesvölgyi Nyár programjairól bővebben a www.mezesvolgyinyar.hu oldalon, az esőnapokkal kapcsolatos tudnivalókról pedig az Általános Szerződési Feltételek aloldalon tájékozódhatnak.

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat