Program


Muzsika 60 - az UMZE Kamaraegyüttes koncertje

Muzsika 60 - az UMZE Kamaraegyüttes koncertje

Az első UMZE (Új Magyar Zene-Egyesület) 1911-ben alakult „a modern magyar zenei törekvések terjesztése és megismertetése”. Vezetésében Bartók, Kodály és Weiner is szerepet vállaltak. Az egyesület nem volt hosszú életű, 1930-as újjáalakulása után 1938−39-ben megszűnt. Az első Muzsika című lap 1929−30 között működött Papp Viktor főszerkesztésében.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 16. szombat, 19:30

Az új UMZE 1997-ben alakult, és a kortárs magyar zene máig megkerülhetetlen szervezete, együttese. S mivel az „új” Muzsika 60 éves eddigi története során egyik legfontosabb feladatának tekinti a „modern magyar zenei törekvések megismertetését”, és kritikai értékelését, akár szimbolikus jelentőségűnek is tekinthető, hogy a Muzsika 60 éves születésnapját a 20 esztendős UMZE Kamaraegyüttes koncertjével ünnepeljük. Azoknak a mestereknek zenéjével, akik a legmagasabb mércét jelentik számunkra.

Műsor:

Vidovszky László: Promenade
Bartók Béla: Szonáta szólóhegedűre
Ligeti György: Zongoraverseny

Közreműködik:

UMZE Kamaraegyüttes, vezényel: Rácz Zoltán
Baráti Kristóf - hegedű
Fejérvári Zoltán - zongora

Ajánlatunk


Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano- és klavikordművész. Tanulmányait a budapesti Zeneakadémián és az Amszterdami Konzervatóriumban végezte.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Számít-e a múzsa csókja, és egyáltalán mi az? Honnan és hogyan jön a zene, a szöveg, és minden, amit nem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat