Program


PIRAMIS koncert

PIRAMIS koncert

Több év után, 2018 márciusában ismét nagy koncertet ad, a magyar rock zene legendás zenekara, a Piramis.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 3. szombat, 20:00

A Piramis magyar hard rock együttes, az 1970-es évek végének egyik legnépszerűbb hazai zenekara.

A zenekar már régóta készül erre a koncertre, mely egy országos turnésorozat első állomása lesz a budapesti MoM Sportcsarnokban. Az eseményen megemlékeznek az egykori zenésztársukról, Som Lajosról, aki az egyik alapítója volt a zenekarnak. A koncerten több olyan dal is felcsendül, ami hozzá köthető. Többek között a "Dal", "Ha volna két életem", "Másnap olyan hatalmas lett a világ", stb....  A méltó megemlékezés mellett egy fergeteges nagy bulira számíthatnak a rajongók. Elhangzanak a legnagyobb slágerek és ugyanolyan erővel és töretlen hittel fogják játszani, mint amikor ezek a dalok megszülettek.

Az együttest Som Lajos basszusgitáros, Köves Miklós dobos, Závodi János gitáros alapították 1974-ben. Eleinte instrumentális zenében gondolkodtak, majd csatlakozott hozzájuk Gallai Péter billentyűs és énekes. Az ötödik tag Lévay Tibor billentyűs lett, az ő kiválása után, 1975-ben csatlakozott Révész Sándor, aki korábban a Generálban énekelt. Első kislemezüket a A becsület és a Szállj fel magasra! dalokkal 1976-ban adta ki a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat; mindkét dal nagy siker lett. Első, a zenekar nevét viselő nagylemezük 1977-ben jelent meg. A Metronóm '77 fesztiválon közönségdíjat nyertek az Égni kell annak, aki gyújtani akar dalukkal, ami aztán Karda Beáta fesztiváldalával közös kislemezen is megjelent.

A Piramis rövid időn belül Magyarország legnagyobb rock-kedvence lett. 1978-as második albumuk után minden koncerttermet megtöltöttek. A következő évben megjelent harmadik albumból elődeihez hasonlóan több mint százezer példány kelt el, de a kritikusok az új dalokat már fanyalogva fogadták. A Piramis sikerkorszakát a budapesti Ifjúsági Parkban 1979 őszén rögzített A nagy buli koncertlemez zárta le. 1980-ban Nyugat-Európában megjelent egy angol nyelvű válogatásuk 9 számmal az első három nagylemez dalaiból. A negyedik Piramis-album Erotika címmel jelent meg 1981-ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat