Program


Puccini szerelmei

Puccini szerelmei

Válogatás Puccini operáiból
Jegyár: 2500 Ft, 1800 Ft
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 6. kedd, 19:30

Közreműködik:
Horti Lilla, Farkasréti Mária, Erdős Attila, Boncsér Gergely - ének / Kodály Filharmonikusok Debrecen / Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Szabó Sipos Máté),
Vezényel: Kovács János

Puccini szerelmei című előadásunkat a közelgő Bálint-nap inspirálta. Noha  az 1858–1924 között élt operaszerző szerelmes alakjai többnyire az életükkel fizetnek érzelmeikért, operarészlet-összeállításunkban azok is megtalálják kedvtelésüket, akik esetleg nem annyira járatosak a konkrét dalművek részletes cselekményében.
 
Hangversenyünk az 1882-ben keletkezett Preludio Sinfonico c. darabbal indul. Ez volt az akkor 24 esztendős Giacomo Puccini második zenekari alkotása, amelyet tanulmányai befejezése idején komponált a Milánói Konzervatóriumban. A tízperces, gyönyörűen áradó, méltóságteljes hangtereket feltáró, szélesen vonuló grandiózus nyitányzene már akkor nyilvánvalóvá tette a később ünnepelt szerző tehetségét, páratlan invencióját a dallam és hangszerelés terén. Ezt követően a szerző Bohémélet c. operájának emlékezetes részletei csendülnek fel. Elsőként Rodolphe áriáját énekli az első felvonásból Boncsér Gergely, majd Mimi áriája következik Horti Lilla előadásában, végül kettejük záró duettjét hallhatják. Ezt követően ugyancsak a Bohémélet 3. felvonásából csendül fel egy kvartett Horti Lilla, Rendes Ágnes, Boncsér Gergely és Erdős Attila előadásában.
 
A szünetet követően a Pillangókisasszony c. opera 3. felvonásának előjátékát szólaltatják meg a Kodály Filharmonikusok, ezt a Zümmögő kórus követi a mű 2. felvonásából a Kodály Kórus előadásában. Ezután két részlet következik az egyfelvonásos Gianni Schicchi c. dalműből, Lauretta áriáját Horti Lilla, Gianni Schicchi áriáját Erdős Attila tolmácsolásában hallhatják. Várhatóan előadásunk zenei csúcspontjának ígérkezik a Tosca c. operából Cavaradossi Levél-áriája, mely Boncsér Gergely előadásában szólal meg. Végül Puccini utolsó, a szerző által befejezetlenül maradt Turandot c. operájából következik Liu áriája az első felvonásból Horti Lilla előadásában, a Hold-kórus ugyancsak az első felvonásból a Kodály Kórus, Turandot áriája a 2. felvonásból Farkasréti Mária, Kalaf áriája a 3. felvonásból Boncsér Gergely, és végül az opera zárójelenete Farkasréti Mária, valamint a Kodály Kórus közreműködésével.
 
Az előadást Kovács János – több más elismerése mellett – Kossuth- és Liszt-díjas karmester vezényli, aki a főiskola elvégzését követően azonnal a Magyar Állami Operaházhoz szerződött, s több rangos tisztsége után 2007-től az Operaház első karmestereként, majd 2011-től főigazgatójaként tevékenykedett. 2008 óta a Tokiói Filharmonikusok első vendégkarmestere.
Estünk szólistái részben a fiatal magyar operaénekes-generáció meghatározó képviselői. Horti Lilla szoprán a 2016-os Marton Éva Énekverseny 2. helyezettje,  teljesítménye éppúgy emlékezetes, mint Boncsér Gergely hatásos belépője az Interoperett-gálán, Donizetti: Az ezred lánya c. vígoperája „hírhedt”, hét magas C-t tartalmazó áriájának parádés megszólaltatásával.
Erdős Attila bariton a Marton Éva Énekverseny 2014-es évadában egészen  a középdöntőig jutott el. Rendes Ágnest – városunk karakteres hangját – tanulmányai is Debrecenhez kötik, a Debreceni Csokonai Színház kórusának és a színház szólista karának meghatározó alakja, a 2016-os Simándy József Énekverseny második helyezettje.
Farkasréti Mária a kezdeti nagy sikereket követő kényszerű kihagyás után, 2005-től kapcsolódott vissza igazán az operaszínpadok, rögtön a Magyar Állami Operaház vérkeringésébe, Turandot, és Verdi: Nabucco-béli Abigéljének meggyőző tolmácsolásával.


 

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat