Program


Rákász Gergely - Lords of the Organ

Rákász Gergely - Lords of the Organ

"Gondolt már úgy egy kocsmára, mint a művészet templomára? Tudja, ki volt Ravel múzsája a Boleróhoz? És azt, hogy David Guetta stílusában már 100 éve is születtek zenék? A Lords of the Organ bravúros orgonaátiratokkal várja önöket, lenyűgöző történetekkel párosítva."
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 28. szombat, 18:00

RÁKÁSZ GERGELY
Lords of the Organ

Charles Marie Widor– V. Szimfónia – Nyitány
Sebastian Bach– dór Toccataés Fúga
Wilhelm Middelschulte
Toccata
Cesar Franck
– a-moll Korálfantázia
Maurice RavelBolero

Rákász Gergely 15évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanultés koncertezett, mindezidáig több mint 1000 fellépése volt Magyarország, Európaés Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajtés a hangszert. „Egy Koncert Kékben” című műsorát közel 30 000-en nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsoltaössze, Bach fúgáités a Street Dance-t. VíziZene című produkciója a Dunánés a Rajnán, mindenévben kultúrakedvelőutazók vágyott úti célja. Iskolaprogramja keretein belül több mint 100 magyar iskolában szólaltak meg hangversenyei, közel 50 000 diák ismerkedett általa a klasszikus orgonazenével. Hét szólóalbuma jelent meg. Szülővárosa Győr Kulturális nagykövete, Templomos lovag.

Ravel halálának nyolcvanadikévfordulóján újra megszólal RG. Boleroátirata,és a hangszerek királya megint nagyzenekarrá változik. A zenetörténeti narrációrávilágít, hogy válhat akár egy kocsma is a művészet templomává,és kiderül ki a remekmű keletkezése mögöttállómúzsa, aki kedvéért a szerző felrúgja spanyolországi nyaralását, hogy hanyatt homlok Párizsba utazzon.

David Guetta zenéjére milliók buliznak a világ legmenőbb szórakozóhelyein, de vajon sejtik-e, hogy Wilhelm Middelschulte már az 1900-asévek elején írt olyan zenét, ami a ’80-asévek House őrületében, majd napjaink klub zenéjénekélvonalában is visszaköszön. Külön csavar a történetben, hogy Middelschulte Toccatája Luther Márton Erős vár a mi Istenünk kezdetű egyháziénekének dallamával dolgozik, ez pedig a Reformáció500-ikévfordulójánakévében igazi kultúrbonbon.

ALords of the Organsorozat a hangszer legnagyobb szerzőitésörökéletű műalkotásaikat állítja színpadra a következő években. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző azörökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen mindenévben kinyílik, majd jobbanés kevésbéismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgonaátiratok pedig mindig más, nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. A koncert tehát egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, frissérdekességeket,és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.

 

 

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat