Program


Rákfogó-Szakcsi 75 koncert
3

Rákfogó-Szakcsi 75 koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 31. szerda, 19:30

Szakcsi Lakatos Béla idén júliusban tölti be 75. életévét. A 60 évvel ezelőtt színpadra lépő művész a Momkultban egy különleges koncerttel ünnepel a Rákfogó zenekarral. Ünnepel s egyben emlékezik. Babos Gyula, a Rákfogó zenekar egyik alapító tagja áprilisban elhunyt. A koncert egyben tisztelgés és elismerés a művész személyisége és munkássága előtt!

A zenekar tagjai Fenyvesi Márton kérték fel Babos Gyula helyének betöltésére. 

A Rákfogó zenekar több mint negyven éves. Annak ellenére igaz ez az állítás, hogy a Szakcsi-Babos-Ráduly-Orszáczky-Kőszegi felállás csak rövid ideig, 1972 és 1974 között működött. A hazai jazz-rock zászlóshajójának hatása évtizedeken át tartott, és nemcsak a legendás felállás tagjainak pályafutására, de az egész magyar jazz élet alakulására döntő befolyással bírt.

 Orbán György, Orszáczky Mikóssal ellentétben basszusgitár helyett bőgőn, Szakcsi Lakatos Béla Fender Rhodes-on játszik. Babos Gyula gitárjátéka az eredeti soundot idézte, jelen felállásban Ráduly Mihály szaxofonját a kiváló zenész-zeneszerző Fekete-Kovács Kornél trombitája váltja, melyet elektronikus effektek tesznek még modernebbé. Kőszegi Imre dobjátéka szakít a bebop hagyományaival, melyet külön erre a projektre készíttetett cintányérokkal és kiegészítőkkel tesz még eredetibbé.

Ez a zenekar nem emlékzenekar. Bár a repertoárban szerepelnek eredeti dalok, ezek is – csak úgy, mint a Davis, Coltrane, Zawinul örökzöldek – újragondolt formában szólalnak meg, az egykori Rákfogó zenekar kísérletező kedvű, formabontó, szabadságvággyal átitatott szellemiségét idézve.

 

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat