Program


Rameau: Nais / Régizene Fesztivál

Rameau: Nais / Régizene Fesztivál

Opera a békéért - az osztrák örökösödési háborút lezáró aacheni békekötésre utalva ez az alcíme Jean-Philippe Rameau 1749-ben bemutatott és szinte azonnal elfeledett, majd 1980-ban újra felfedezett, ám azóta sem gyakran játszott háromfelvonásos színpadi művének.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 4. szombat, 19:00

A merészen avantgárd, lenyűgöző zenéjű prológusban az istenek - Jupiter, azaz XV. Lajos, valamint a II. György brit királyt megtestesítő Neptunusz - kiegyeznek. A szépségéről és csodálatos hangjáról híres címszereplő vízi nimfa körül bonyolódó mitológiai történet az olimpiai ciklus előtti és utáni évben tartott iszthmoszi játékok idején játszódik, ahol az álruhában megjelenő Neptunusz igyekszik elnyerni Naïs szívét. A környezetnek megfelelően a zeneszerző a birkózást, a bokszolást és az atlétikát is megzenésítette a közjátékokként elhangzó balettbetétekben, de van madárdal, uralkodói pompa, látványos tengeri csata is, mielőtt Neptunusz víz alatti palotája hirtelen átváltozik.
A mű, amely Rameau zseniálisan eredeti hangszerelő művészetét, harmóniai-dallami leleményét dicséri, világhírű énekes szólisták és a hazai régizene-játék kimagasló képviselőinek előadásában hangzik el.

Együttműködő partner: Versailles-i Barokk Zenei Központ

Vezényel: Vashegyi György

Közreműködők:

Chantal Santon, Daniela Skorka
Reinoud Van Mechelen
Manuel Nuñez Camelino
Florian Sempey
Thomas Dolié
Philippe-Nicolas Martin
Purcell Kórus
Orfeo Zenekar

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat