Program


Royal Opera House - Joby Talbot: Alíz Csodaországban (Közvetítés a londoni Royal Operaházból)

Royal Opera House - Joby Talbot: Alíz Csodaországban (Közvetítés a londoni Royal Operaházból)

Kövessük Alice útját a nyúlodún keresztül Christopher Wheeldon rendkívül látványos balettjében, melyet Lewis Carroll népszerű gyermekregénye inspirált!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 11. vasárnap, 17:00

Koreográfia: Christopher Wheeldon
Zene: Joby Talbot

Egy napos délután szervezett kerti összejövetelen Alice meglepetve látja, hogy szülei barátja, Lewis Carroll fehér nyúllá változik! Amikor követi a nyulat az odújába, minden egyre jobban összekuszálódik. Alice Csodaországban rengeteg furcsa termetménnyel találkozik. A vonzó Kör Bubi, akit állítólagos tortalabrás miatt üldöznek, rabul ejti a szívét. Egyik félreértés követi a másikat. Egyszer csak Alice felébred, és a kerti mulatságon találja magát. Hát mindez álom volt csupán? Christopher Wheeldon Alice Csodaországban című balettje 2011-ben robbant be a balettvilágba élénk színeivel, rabul ejtő színpadi látványvilágával, egyszerre újító és igényes koreográfiájával. Joby Talbot zenéje a jelenkori hangzásvilágból merít, de felfedezhetőek a 19. századi balettek fülbemászó, mozdulatokat előhívó dallamai is. Bob Crowley elszabadult fantáziája mindent bevet ‒ a bábművészettől a videoművészetig ‒, hogy elhitesse, létezik Csodaország. Alice egy csomó, azonnal felismerhető szereplővel találkozik: a rettenetesen bosszús Szív Királynőjétől kezdve ‒ aki a Csipkerózsika híres Rózsa adagióját parodizálja ‒, a kártyajátékos balettkaron és a tekergőző lepkehernyón át a dzsiggelő, őrült Kalaposig. A balett részletgazdagon, már-már élethűen tükrözi Lewis Carroll történetének komor, groteszk oldalát is: a feneketlen felfordulást a konyhában; a hátborzongató, testetlen macskafejet, Vigyori Urat; valamint a lebegő teadélutánt. Ezen válogatott hozzávalókból a The Royal Ballet egyik legkitűnőbb előadását főzték ki, amely receptben az élvonalbeli táncművészet és a családi szórakoztatás egyaránt domináns.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat