Program


Rózsa P. - Erdős V.: Pimpáré és Vakvarjúcska

Rózsa P. - Erdős V.: Pimpáré és Vakvarjúcska

Rózsa Pál - Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska
A Gödöllői Szimfonikus Zenekar Mesélő Muzsika című ifjúsági hangversenybérletének 3. előadása.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 11. szerda, 14:00

A 2016. őszén alakult fuvolanégyes alapító tagjai: Fábián Tímea,Ilyés Dalma , Kurunczi-Illésy Orsolya, Klimászné Varga Zsófia fuvolaművészek .

Mindannyian elkötelezett kamaramuzsikusok, akik a fuvolakvartettben végzett művészi tevékenységük mellett más kamaraformációk résztvevőiként külön-külön is számos külföldi és hazai fellépéssel büszkélkedhetnek, valamint rangos hazai és nemzetközi versenyeredményeket is maguknak tudhatnak.
Összeköti őket közös múlt, neves tanáraik, és a hasonló alapokon nyugvó iskolázottság. Mindezek nagyon fontosak az együttes életében, továbbá elősegítik egy olyan egységes hangzás- és játékmód létrejöttét, amely közös művészi munkájuk legfőbb és legvonzóbb tulajdonságát jelentik.
Legutóbbi fellépéseikről információkat, hirdetés, fotó- és hanganyagot az együttes hivatalos Facebook oldalán találhatnak: https://www.facebook.com/flautonequartet/

Csellón közreműködik: Pribay Valéria

Rózsa Pál - Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska

„Furán hangzik, belátom: királylány a barátom.
Hogyha van egy lazább hetünk, elég gyakran beszélgetünk,
én kérdem, ő válaszol: ez a mese róla szól…..” /Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska/

Erdős Virág - József Attila-díjasmagyarköltő, író, drámaíró - Pimpáré és Vakvarjúcska című verses meséje alapján született a darab, amelynek zeneszerzője Rózsa Pál. A komponista a Flautone Quartet felkérésére átiratot készített 4 fuvolára és csellóra, az eredetileg fuvolára, vonós kvartettre és zongorára írott zeneműből. Az irodalmi mű hosszabb, dráma változatából később opera is készült.

A zenei befogadást nagyban segíti még a narrációval egybekötött animációs film is, amelyet Janik Zoltán álmodott vászonra. A produkció bemutatásával az együttes további célja: az előadott zeneművön keresztül megismertetni a hallgatóságot a fuvolás hangszercsalád tagjaival; a kortárs zene népszerűsítése a gyermekek körében; illetve az élőzene összekapcsolása más művészeti ágakkal, mint például a színház és filmművészettel, irodalommal.

Ajánlatunk


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat