Program


Simkó Beatrix (HU) – Jenna Jalonen (FI): Long time no see!

Simkó Beatrix (HU) – Jenna Jalonen (FI): Long time no see!

Simkó Beatrix (HU) – Jenna Jalonen (FI): Long time no see! - premier
az XXS-programsorozatban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 10. szombat, 20:00

Beatrix Magyarországon született és Németországban él. Jenna Finnországban született és Belgiumban él. Egyikük barna, másikuk szőke. Egy magasságúak, ugyanannyi izmuk van. Akrobatikusak, kedvelik a gőzt, a párát és a vizet. Közép-kelet- és Észak-európai régióból származó Y-generációs nők. Az egyik őseit a törökök, a másikét a svédek uralták. Pálinkát és Koskenkorvat isznak. Majdnem testvérek, de mégse.
 
Long time no see! előadás kiindulópontja egy magyar és egy  finn  táncos-koreográfus barátságából és szakmai együttműködéséből fakad. Simkó Beatrix és Jenna Jalonen - különböző kreatív területeken dolgozó alkotókkal együttműködésben - a nyelvrokonság és a közös gyökerek, az európaiság és az összetartozás, az izoláltság és a kommunikáció kérdésköreihez kapcsolódó tematikákat helyezi performatív helyzetbe a tánc nyelvén, nonverbális gesztusok és kulturális mozgásminták összekapcsolásával. 
 
Szükséges-e a nyelvismeret a kommunikációhoz, ha a testnyelv készlete eleve nagyon gazdag? Hogyan választanak el és kötnek össze minket a társadalmi hasonlóságok és különbözőségek? Hogyan definiálható a testvériség fogalma? 
 
koncepció, koreográfia, előadók: SIMKÓ Beatrix, Jenna JALONEN
sound design: GRYLLUS Ábris
szöveg: VINNAI András
díszlet, fotográfia, videó: DÖMÖLKY Dániel
jelmez: KASZA Emese - MEI KAWA
fény: DÖMÖLKY Dániel, BALÁZS Krisztián
produkciós menedzsment: KOVÁCS Andrea / Let it Be! art agency
külön köszönet: KIRÁLY ERNŐ, SZMOLKA Zoltán, BENYÁK András, PUSZTAHÁZI Péter, PETŐ József, SIMET Jessica
támogatók: NKA, Life Long Burning, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Finnish Cultural Institute for the Benelux, Trafó Kortárs Művészetek Háza
együttműködő partnerek: Műhely Alapítvány, Ultima Vez, Rakastajat Teatteri Pori, Balassi Institute Helsinki, Suomi 100, Studio Latéral 19, Let it Be! art agency, deephoto, PUR E, Mei Kawa, DNN, SÍN Kulturális Központ
 
Az előadás az Európai Unió Creative Europe  és a programjának keretében megvalósuló SOURCE projekt része. 

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat