Program


Syrius Legacy: Széttört álmok - szvit / Jazzműhely

Syrius Legacy: Széttört álmok - szvit / Jazzműhely

1970-ben Magyarországra is betört a jazz és a progresszív rock ötvözésére épülő fúziós irányzat, amelynek legjelentősebb képviselője vitathatatlanul a Syrius együttes volt.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 20:00

Az Orszáczky Miklós (Jackie), Baronits Zsolt, Pataki László, Ráduly Mihály, Veszelinov András összeállítású kvintett Ausztráliában megjelent lemezével (The Devil's Masquerade, 1971) a világhírnév kapujáig jutott, de az akkori magyarországi politikai viszonyok útját állták. A Syrius változó felállásban 1978-ig működött, utolsó koncertjét 2001-ben, a Margitszigeten adta.
A Syrius Legacy sokkal több emlékzenekarnál: 2014-ben alakult, azzal a céllal, hogy a legendás Syrius kompozícióit játssza modern jazz-hangszerelésben. Hivatásuknak tartják, hogy azokhoz a generációkhoz is eljuttassák a Syrius által képviselt értékeket, amelyek eredetiben sohasem hallhatták ezeket a kompozíciókat. A zenekar tagjai rangos hazai és külföldi versenyeken győztes fiatal muzsikusok, köztük a 2017. évi Müpa Jazz Showcase nyertese, Ludányi Tamás, a Junior Prima-díjas Fonay Tibor és az alig harmincévesen már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanító Benkó Ákos. Első lemezük, Az ördög álarcosbálja - Újratöltve 2015 őszén jelent meg, és Fonogram-díj jelölésben részesült. A Széttört álmok című, magyar költők verseiből építkező szvit negyvenhét évvel az eredeti Syrius-produkció után jelent meg először lemezen. Kizárólag erre a koncertre csatlakozik hozzájuk a hazai rockgitározás ikonja, Tátrai Tibor, aki 1972-től rövid ideig az eredeti Syriusnak is tagja volt.

Közreműködők:

Benkó Ákos: dob, ének
Fonay Tibor: basszusgitár
Ludányi Tamás: alt- és szopránszaxofon
Vidákovich Izsák: tenorszaxofon, fuvola
Tempfli Erik: zongora, orgona

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat