Program


Syrius Legacy: Széttört álmok - szvit / Jazzműhely

Syrius Legacy: Széttört álmok - szvit / Jazzműhely

1970-ben Magyarországra is betört a jazz és a progresszív rock ötvözésére épülő fúziós irányzat, amelynek legjelentősebb képviselője vitathatatlanul a Syrius együttes volt.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 20:00

Az Orszáczky Miklós (Jackie), Baronits Zsolt, Pataki László, Ráduly Mihály, Veszelinov András összeállítású kvintett Ausztráliában megjelent lemezével (The Devil's Masquerade, 1971) a világhírnév kapujáig jutott, de az akkori magyarországi politikai viszonyok útját állták. A Syrius változó felállásban 1978-ig működött, utolsó koncertjét 2001-ben, a Margitszigeten adta.
A Syrius Legacy sokkal több emlékzenekarnál: 2014-ben alakult, azzal a céllal, hogy a legendás Syrius kompozícióit játssza modern jazz-hangszerelésben. Hivatásuknak tartják, hogy azokhoz a generációkhoz is eljuttassák a Syrius által képviselt értékeket, amelyek eredetiben sohasem hallhatták ezeket a kompozíciókat. A zenekar tagjai rangos hazai és külföldi versenyeken győztes fiatal muzsikusok, köztük a 2017. évi Müpa Jazz Showcase nyertese, Ludányi Tamás, a Junior Prima-díjas Fonay Tibor és az alig harmincévesen már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanító Benkó Ákos. Első lemezük, Az ördög álarcosbálja - Újratöltve 2015 őszén jelent meg, és Fonogram-díj jelölésben részesült. A Széttört álmok című, magyar költők verseiből építkező szvit negyvenhét évvel az eredeti Syrius-produkció után jelent meg először lemezen. Kizárólag erre a koncertre csatlakozik hozzájuk a hazai rockgitározás ikonja, Tátrai Tibor, aki 1972-től rövid ideig az eredeti Syriusnak is tagja volt.

Közreműködők:

Benkó Ákos: dob, ének
Fonay Tibor: basszusgitár
Ludányi Tamás: alt- és szopránszaxofon
Vidákovich Izsák: tenorszaxofon, fuvola
Tempfli Erik: zongora, orgona

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat