Program


Szakcsi Lakatos Béla – Bachtól a bluesig

Szakcsi Lakatos Béla – Bachtól a bluesig

A Kossuth- és Liszt-díjas Szakcsi Lakatos Béla, akit a Müpa a hazai jazzélet előadói közül elsőként választott Az évad művészévé 2017/18-ra, zongoraművészként, zeneszerzőként, a legkülönbözőbb zenei stílusok értő tolmácsaként és improvizátorként is egyedülálló.





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 10. vasárnap, 19:30

Gyermekkorában arról álmodott, hogy híres zeneszerző, a klasszikus zene jeles előadója lesz, ám a konzervatóriumi évek alatt elcsábította a jazz. Példaképe, Leonard Bernstein útmutatása alapján azonban pályája során mindig arra törekedett, hogy minden zenei műfajban otthonosan mozogjon, így a komolyzene soha nem szorult teljesen háttérbe. 2002-ben a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral előadta Mozart D-dúr („Koronázási”) zongoraversenyét, a cadenzákban saját jazzimprovizációit játszva, de előszeretettel kalandozott a népzene és a pop világában is.
Erre az estre is a legkülönbözőbb műfajokon átívelő műsorral készül, de a koncert mindkét részében fontos szerephez jutnak rögtönzései. Először Johann Sebastian Bach c-moll versenymű két zongorára című kompozícióját adja elő fiával, Szakcsi Lakatos Róberttel, aki édesapjához hasonlóan sokoldalú muzsikus, majd Bartók Béla II. vonósnégyesét hallhatjuk a Kelemen Kvartett előadásában, a tételek között Szakcsi improvizációival. A második részben az est főszereplőjének vendége Presser Gábor lesz, akivel közös rögtönzéseket és Presser-dalokat is előadnak. Utóbbiakat Falusi Mariann éneke gazdagítja további színekkel.

Műsor:

J. S. Bach: c-moll versenymű két zongorára, BWV 1062
Bartók: II. vonósnégyes, op. 17, Sz 67, BB 75 - improvizációkkal
    
Presser Gábor és Szakcsi Lakatos Béla improvizációi

Közreműködők:

Szakcsi Lakatos Róbert: zongora
Presser Gábor: zongora, ének
Falusi Mariann: ének
Budapesti Vonósok

Kelemen Kvartett:
Kelemen Barnabás: hegedű, brácsa
Kokas Katalin: hegedű, brácsa
Homoki Gábor: hegedű
Fenyő László: cselló

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat