Program


Templomi bérlet 2.

Templomi bérlet 2.

Brahms Német requiem

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 1. szerda, 20:00

A gyászmisék a zenetörténet alighanem legszebb, legszemélyesebb, legerőteljesebb hatású művei közé tartoznak, amelyek kortól függetlenül, akár több évszázad távolából is megragadják a hallgatót, legyen szó Ockeghemről, Mozartról, Verdiről, Dvořákról, Brahmsról vagy Ligetiről. A Német requiem már szövegválasztásával is remekmű: a bibliai részeket dramaturgiai ívben, szimmetrikus kupola-építményhez hasonlóan egymás mellé helyező összeállításhoz a zene mint az elmélyülés, a megbékélés, a fájdalom, a vigasz, a gyász művészi megfogalmazása társul. Az 1866-ban, a zeneszerző édesanyja, illetve atyai jó barátja, Robert Schumann halálának hírére fogant alkotás a rekviemek több évszázados hagyományával szakítva nem a liturgikus tételrendet követi, hanem koncertszerű előadásra született, nem latin, hanem német nyelven. Brahms op. 45 jelzésű alkotása előtt a 45. zsoltár nyomán írt kompozíció hangzik el, szintén kórusra és zenekarra. Szerzője az 1906-ban született, és 1986-ban elhunyt Gárdonyi Zoltán, a Zeneakadémia 1948-ban feloszlatott protestáns egyházzenei tanszakának utolsó vezetője, nemzetközileg is nagyra becsült zenetudományi és zeneelméleti kutató, akinek orgonaművei és bibliai tárgyú kórusművei a huszadik századi európai egyházzenében egyedülálló értéket képviselnek.

Hamar Zsolt karmester

Gárdonyi Zoltán: Dicsérő ének a 45. zsoltár verseire
Brahms: Német requiem, op. 45                                                                                                                             Balga Gabriella szopránKálmándy Mihály baritonNemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat